Skocz do zawartości

Nie mogę uruchomić Microsoft Security Essentials

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Masz infekcję uruchamianą przez poniższą parę plików. Infekcja ta wyłącza: MSSE, Centrum, Windows Defender i Przywracanie systemu.

[2012/09/08 01:44:54 | 000,126,976 | RHS- | C] () -- C:\Windows\SysWow64\eapp3hst0.dll

[2012/09/08 01:44:54 | 000,000,322 | ---- | C] () -- C:\Windows\tasks\LXBZMDSOA.job

1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:Files
C:\Windows\SysWow64\eapp3hst0.dll
C:\Windows\tasks\LXBZMDSOA.job

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany.

2. Włącz funkcje zdeaktywowane przez malware:

• Start > w polu szukania wklep services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Na liście dwuklik w usługę Centrum zabezpieczeń i Typ uruchomienia przestaw na Automatycznie (opóźnione uruchomienie), usługę zastartuj przyciskiem. Dla usługi Microsoft Antimalware Service Typ uruchomienia ustaw na Automatyczny. Windows Defender nie będzie tu włączany celowo = przy antywirusach jest zbędny.
  • Ochrona systemu: Panel sterowania > System i zabezpieczenia > System > Ochrona systemu > zaznacz dysk z Windows i Konfiguruj > zaznacz "Przywróć ustawienia systemu oraz poprzednie wersje plików".

3. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras).

.

Opublikowano

Infekcja pomyślnie usunięta. Czynności końcowe:

1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną.

2. Zaktualizuj poniższe aplikacje. Szczegóły: KLIK.

========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ==========

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216031FF}" = Java™ 6 Update 31

"{3248F0A8-6813-11D6-A77B-00B0D0160070}" = Java™ 6 Update 7

"{EE7257A2-39A2-4D2F-9DAC-F9F25B8AE1D8}" = Skype™ 5.8

"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin ----> stara wtyczka dla Firefox/Opera (odinstaluj)

(adnotacja: to 32-bitowe Java i taki typ należy zainstalować)

PS. I jeszcze polecam lżejsze zamienniki dla koszmarnego GG10: WTW, Kadu, Miranda, AQQ. Opisy: KLIK.

.

Opublikowano

okejos, dzięki wielkie za pomoc. Mam jednak pytanie co do tych aktualizacji. Mam zainstalować podany service pack oraz IE9. A to co podałaś niżej mam gdzieś wpisać czy coś? Sorry, nie znam się na tym :)

Opublikowano
Mam zainstalować podany service pack oraz IE9. A to co podałaś niżej mam gdzieś wpisać czy coś?

Nie. Zakreśliłam wyraźnie "Zaktualizuj poniższe aplikacje" cytując z Twojego raportu jakie wersje są wuidziane w Twoim logu. Odsyłam do tematu zbiorczego, ale masz ręcznie zaktualizować tylko to co wymieniłam.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...