tkski Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Witam! Zablokował mi się komp - komunikat na pełnoekranowej stronce: Ten komputer został zablokowany ... itd". Po odpaleni trybu awaryjnego znalazłem w msconfig podejrzany plik na dysku c:\BOS\bos.exe który uruchamia stronkę. Po wyłączeniu uruchamiania komp wstaje ale dla pewności chciałem prosić o analizę logów w celu weryfikacji czy coś jeszcze nie siedzi u mnie w systemie - w tymkatalogu znalazłem jeszcze jeden plik DIN.exe Extras.TxtPobieranie informacji ... OTL.TxtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Należy cały katalog BOS oraz wpis wyłączony w msconfig skasować. To zrobi poniższy skrypt. Przy okazji także wpisy puste zostaną usunięte. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\BOS :Reg [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\BOS] :OTL DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\e1e5132.sys -- (e1express) O4 - HKLM..\Run: [bEWINTERNET-PL-IEWSessionManager] "C:\Program Files\OrangeBS\BEWInternet-PL-IEW\SessionManager\SessionManager.exe" File not found O4 - HKLM..\Run: [bEWINTERNET-PLSessionManager] "C:\Program Files\OrangeBS\BEWInternet-PL\SessionManager\SessionManager.exe" File not found O9 - Extra Button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe File not found O9 - Extra 'Tools' menuitem : Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe File not found :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Wystarczy do oceny tylko log z wynikami usuwania. Nowy skan OTL zbędny. . Edytowane 29 Września 2012 przez picasso 29.09.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi