Skocz do zawartości

Problem z funkcjonalnością Mozilli Firefox

karolek12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ww. przeglądarkę w wersji "release" 14.0.1 i problem wygląda tak, że nie ładują się wszystkie elementy stron np. na google nie mam obrazka nad miejscem gdzie wpisujemy poszukiwaną treść. Aktualizowałem javę, wtyczki i rozszerzenia też. Help?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ww. przeglądarkę w wersji "release" 14.0.1 i problem wygląda tak, że nie ładują się wszystkie elementy stron np. na google nie mam obrazka nad miejscem gdzie wpisujemy poszukiwaną treść. Aktualizowałem javę, wtyczki i rozszerzenia też. Help?

witaj posiadam taki sam system operacyjny czyli z sp2 problem występuję nawet po gruntownym czyszczeniu pozostałości po Firefoxie? Próbowałeś instalacji wersji beta lub alfa ewentualnie próbowałeś korzystać z wersji portable? jak żaden z tych kroków nie da rady to sprawdź na innym koncie. Jeśli nie masz to po prostu je załóż sobie. Jeśli to poskutkuję to przenieś swoje dane na inne konto. Tylko ciekawi mnie to czy nie dałoby się bez tworzenia nowego konta naprawić. Pozdrawiam!
Opublikowano

Wszystkie kroki wykonałem i zerowe skutki. Czy problem może powodować dns od google? tj. 8.8.8.8 lub 8.8.4.4? Pozostało jeszcze skanowanie, ale laptop 99,9% powinien być czysty. Jak bd zmuszony robić logi to utworzę nowy temat, żeby się nie mieszało.

Opublikowano

Niestety program nie chcę się uruchomić występuję błąd "nieprawidłowa aplikacja win 32" Nie pomaga uruchomienie jako administrator również tryb zgodności nie pomaga. W trybie awaryjnym taki sam błąd się pojawia, więc nie wiem co mam zrobić.

Opublikowano

Nie, nie znam tej firmy. chodzi o IP 192.168.100.105 czy 83.218.114.17? Korzystam z dns-ów od google (8.8.8.8) a tamten jest od comodo. Instalacja przebiegła pomyślnie. Co mam teraz czynić?

Opublikowano

Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.msc i znajdź swoją kartę graficzną. Wejdź w jej właściwości, zrób screen z zakładki Sterownik, a potem przejdź do Szczegóły, znajdź na liście Identyfikatory sprzętu i skopiuj je na forum.

Opublikowano

Pasek jest czarny, gdyż wyłączyłem usługę kompozycję i ustawiłem przez siebie zmodyfikowany styl klasyczny. Laptop ma po prostu cienkie parametry 1GB pamięci RAM i procesor jednordzeniowy z zegarem 2GHz. Zastanawiam się czy nie wybrać starszej wersji sterownika grafiki, bo coś mi się zdaję, że po aktualizacji tak się zaczęło dziać. Albo może spróbować utworzyć jakiś profil w ustawieniach karty graficznej dedykowany dla firefoxa?

Opublikowano

Wycofania sterownika do starszej wersji nie odniosło skutku po prostu założę sobie nowe konto na kompie i problem bd mieć z głowy. Dzięki za pomoc. Niestety Problem wrócił, ale chyba będę musiał sobie po prostu odpuścić korzystanie z liska.