muszka Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam, dziś przeglądając internet załapałem trojana Ukash ;/ Czy jest możliwość pozbycia się go? OTL.Txt Extras.Txt
picasso Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4:64bit: - HKLM..\Run: [WSTPager] C:\Users\Dawid\AppData\Local\Microsoft\Windows\10\WSTPager.exe () :Files C:\Users\Dawid\AppData\Roaming\hellomoto C:\Users\Dawid\AppData\Local\Microsoft\Windows\10 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1. .
muszka Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Dziękuje za pomoc, a czy jest jakiś sposób żeby się uchronić przed tego typu trojanami?
picasso Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 To nie koniec działań, prosiłam wyraźnie: 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1. A co do pytania, dyskusja: KLIK. .
muszka Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 picasso zdenerwowałem się i wgrałem na czysto świeżutkiego Win7, przy okazji nie mam już zaśmieconego dysku Dzięki jeszcze raz za szybką pomoc. Temacik do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi