Skocz do zawartości

deepack321

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    39
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O deepack321

  • Tytuł
    Użytkownik
  1. Czyściłem Pendrive tymi komendami, czy aby windowsa zainstalować z pendrive to musi być na nim obraz płyty czy mogą być po prostu pliki windowsa? @EDIT Zgrałem obraz płyty na pendrive'a za pomocą rufusa, tym razem "missing operating system" sie nie pokazuje, zamiast niego jest prawidłowe "press anything to boot system" (czy cos w tym stylu), natomiast po naciśnięciu i tak nic sie nie dzieje, jak nie naciskam nic to system się normalnie uruchamia, jakieś pomysły?
  2. Witam Chciałem sformatować mój dość stary komputer, na którym obecnie jest win xp i zainstalować win 7. Jako, że nie działa w nim napęd DVD (lampka miga i nie chce się wysunąć szufladka) postanowiłem sformatować komputer za pomocą USB. Poczytałem parę poradników, zbootowalem USB (dwukrotnie), raz za pomocą CMD, drugi raz za pomocą programu WinUsb Maker. Bootowanie first ustawiłem na USB -HDD, second jako hard disk, po ponownym rozruchu, w miejscu gdzie powinna być informacja typu: "Naciśnij dowolny klawisz, aby rozpocząć instalację systemu" (czy jakoś tak), widnieje informacja "missing operating system" i nic się nie da zrobić. Jak wyjmę pendrive ze slotu i zresetuję komputer wszystko jest ok. Liczę, że ktoś ma pomysł na rozwiązanie problemu. Pozdrawiam!
  3. Witam Od dosyć już długiego czasu borykam się z problemem dużego pingu, około 150 ms w godzinach wieczornych, zazwyczaj 20-22:30. Usługodawcą mojego internetu jest Toya, oczywiście dzwoniłem do nich, nie raz, nie dwa, przedstawiłem problem i według nich jest wszystko w porządku, bo na speedteście wyniki wychodzą "zadowalające" i są "w normie", natomiast ping wychodzi nadal duży (prędkość internetu mam jakoś 25mb, na speed testach wyniki wychodzą około 22). W ciągu dnia jest wszystko w porządku, dzieje sie to wyłącznie w godzinach wieczornych. Uprzedzając pytania, nikt inny nie korzysta z internetu. W razie jakbym podał za mało danych, piszcie to wszystkie przedstawię. Mam nadzieję, że ktoś wpadnie na pomysł rozwiązania problemu. Pozdrawiam
  4. Dobra, w takim razie wielkie dzięki za pomoc, jeżeli to nie byłby problem to prosiłbym o niezamykanie tematu na wypadek pojawienia się niespodziewanych problemów. Jeszcze raz wielkie dzięki! Edit: Hehe, doszedłem do tego, komputer nie chciał połączyć się z internetem, więc włączyłem wyszukiwanie problemów i tam już było napisane, więc od razu wpadło mi to do głowy i wszystko działa.
  5. Gotowe, to już wszystko ??
  6. Hmm, jeżeli nie ma różnicy to chyba wolałbym zmienić na AP, bo już wiem jak to zrobić. Czyli adres 192.168.1.253 mam ustawić jako IP ADRESS w AP? Obecnie wygląda to tak w AP:
  7. Podczas szukania numeru logowania do AP znalazło mi coś takiego właśnie, dodam, że telewizor własnie jest firmy samsung, więc to na pewno to.
  8. Rzeczywiście miałem taki przedział jak na podanych zdjęciach, natomiast po wpisaniu podanych przez Ciebie otrzymałem komunikat: Error code: 2005 Bad IP address pool (the Starting or Ending IP address), please input another one.
  9. Ściągnąłem ten program, faktycznie znalazł on numer logowania do AP. Zresetowałem AP i skonfigurowałem na nowo, natomiast przed konfiguracją spojrzałem na serwer DHCP i był on na disabled, a konfiguracja polegała w zasadzie tylko na akceptowaniu, bo wszystko już było wpisane według Twoich wskazówek.
  10. Zrobiłem zmianę w routerze z disabled na enabled z powrotem. Teraz próbuję się zalogować, aby zresetować ustawienia na acces poincie, tylko nie wiem jaki numer wpisać, bo fakt, 192.168.0.254 jest domyślnie dla acces pointa, natomiast on nie działa.
  11. Podłączyłem się kablem do routera, niestety strona 192.168.1.1 nadal nie działa. Kiedy wpisałem w cmd ipconfig /all Przy bramie domyślnej już nie mam nr 192.168.1.1 (nie ma nic).
  12. DHCP było na enabled, zmieniłem na disabled i zrestartowałem router. Router: TP-LINK Wireless N Router, Model no. TL-WR940N Acces point: TP-LINK 150Mbps Wireless N Acces Point, Model no. TL-WA701ND @Edit Zmieniłem ta opcje na disabled i niestety internet się rozłączył i nie mogę się połączyć (resetowanie routera i Access Pointa nic nie daje). Nie wiem czy to przez to, czy zbieg okoliczności. Piszę z telefonu. Strona routera również po tym zabiegu nie chce się włączyć. @Edit 2 Dodam, że tą zmianę DHCP z enabled na disabled zrobiłem na stronie 192.168.1.1, ale to jest chyba strona routera, a teraz w instrukcji dołączonej do Acces pointa znalazłem, że strona logowania jest inna, niestety teraz żadna nie działa.
  13. W jaki sposób zalogować się do acces pointa ?
  14. Witam Od dość długiego czasu borykam się z dziwnym problemem, otóż brat u mnie w domu kupił sobie telewizor, który łączy się przez internet i od tego czasu zrywa mi sygnał za każdym razem kiedy brat włączy telewizor. W sumie internet zrywa mi ogólnie bardzo często, co doprowadza mnie do szału. Dodam, że u mnie sprzęt sieciowy wygląda w ten sposób: Mieszkam w domku jednorodzinnym i główny router mieści się w pokoju na dole, jeden komputer jest podłączony po kablu do tego routera, na górze (bezpośrednio nad pokojem z routerem) znajduje się acces point, który przechwytuje sygnał z routera z dołu i rozsyła go dalej i mój komputer do tego acces pointa jest podłączony kablem ethernet. W komputerze na dole często pojawia się informacja, że jest konflikt adresów ip. Dodam, że jak przeniosę mój komputer (z góry) na dół i podłączę po kablu do routera (ulokowanego na dole) problem w zasadzie znika. Jeżeli ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem to chętnie wysłucham porad. Natomiast proszę o dość prosty język, ponieważ jestem w tej kwestii zielony. Pozdrawiam
  15. Witam Mam bardzo ważny plik .hst, ale nie mam pojęcia jak go odczytać, jeżeli ktoś się orientuje to byłbym bardzo wdzięczny z pomoc. Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...