Skocz do zawartości

oponek111

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez oponek111

  1. Odinstalowałem UPC Fiber Power Optimizer, spróbowałem rozruchu w trybie awaryjnym oraz odinstalowałem wszystkie aktualizacje powyżej 30.10.2014 gdzie do tej daty jestem pewien, że strony SSL działały normlanie. Niestety dalej to samo brak poprawy. Pozdrawiam
  2. Załączam aktualne logi. Odinstalowałem Avira oraz Avira Free Antyvirus oraz łatę KB2992611. Niestety strony SSL wciąż działają nieporpawnie. Problem nie występował przed 13 listopada gdzie operowałem na internecie od UPC. Pojawił się dopiero na statku. Nie instalowałem żadnych aktualizacji Windows od dnia 31.11.2014. Na innych laptopach strony SSL działają normalnie. Pozdrawiam, dziękuję za pomoc Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt
  3. Witam. Posiadam następujący problem i potrzebuję pomocy fachowców. Wszystkie strony otwierają się i działają poprawnie poza tymi szyfrowanymi SSL. Problem występuję na wszystkich przeglądarkach chrome, firefox, IE9. Konkretnie chodzi o strony mbank.pl gmail.com facebook.pl. Na stronę banku mogę się zalogować ale nie jest ona wyświetlana poprawnie widać ikony wczytywania poszczególnych elementów strony ale nic się nie dzieję. Facebook to samo mogę się zalogować ale dalej strona nie działa poprawnie nic nie mogę na niej zrobić, natomiast gmail.com zaraz po wpisaniu login/hasło strona zatrzymuję się na komunikacie loading, please wait... albo próbuję się chwilę wczytać po czym brak dalszej reakcji. Problem występuję tylko na stronach z https. Jestem na statku i korzystam z dostępnego gniazda podłączając się bezpośrednio kablem. Internet drogą satelitarną nie jestem w stanie powiedzieć więcej. Na innym laptopie podłączonym kablem do tego samego gniazda wszystko działa poprawnie. Problem ze stronami https i ich wczytywaniem pojawił się na internecie dostępnym na statku. Wcześniej będąc w domu wszystko działało poprawnie (internet UPC). Nigdy nie zmieniałem ustawień przeglądarek ani internetu. Podjęte działania: Przeskanowałem komputer antywirusem Avira, Windows Defenderem (na rozszerzonych opcjach), AdwCleanerem, mam aktualne wersje przeglądarek i zaktualizowane wszystkie wtyczki i aktualizacje bieżące windowsa. Skany nic nie wykryły. Próbowałem wyłączyć zapore windows oraz Avire również brak poprawy. Wyczyściłęm ciasteczka i całe historię co dało lekką poprawę w sensie takim że przed tem nie otwierało mi w ogóle strony facebook.com a teraz mogę się zalogować ale strona nie działa poprawnie. Pozdrawiam i proszę o rady P.S W załączniku dodaję logi z programu FRST (Farbar Recovery Scan Tool). Addition_13-12-2014_03-31-15.txt FRST_13-12-2014_03-32-18.txt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...