Skocz do zawartości

pieki21

Użytkownicy
  • Postów

    14
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O pieki21

  • Urodziny 17.01.1983

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  • Skąd:
    Warszawa
  1. Dzięki za podpowiedz. Ale ja nie potrzebuję zmienić litery tylko ją nadać z powrotem.
  2. Witam. Mam następujący problem, mianowicie partycje dysków zgubiły litery. Mam Cztery fizyczne dyski w komputerze, dwa z nich zgubiły litery partycji. Nastąpiło to po spadku napięcia , komputer zgasł i problem się pojawił Jeden dysk zgubił jedną partycję, drugi zgubił trzy. W programie DMDE wszystko jest widoczne. W menadżerze dysków widać partycję ale bez liter, przy próbie nadania litery dysku wyskakuje błąd że widok konsoli zarządzania dyskami jest nie aktualny.. Co się dokładnie stało?? Jak można ponownie nadać litery bez utraty danych.?? Jeżeli można zrobić to za pomocą DMDE to poprosiłbym o dokładny instruktarz jak to zrobić. Wykonałem również pełen skan jednego z dysków link do screena poniżej. Z góry dziękuję za pomoc
  3. Niestety. Kroki które są tam opisane nie skutkują. Próbowałem wszystkiego z tego artykułu. I lipa.
  4. Witam. Mam problem z odinstalowaniem pakietu Office 2010. Mianowicie przy próbie odinstalowania przez panel sterowania->programy, nic się nie dzieje pojawia się klepsydra na chwilę i nic. Próbowałem użyć programów deinstalacyjnych(Revo Uninstaller, Total Uninstall) ale one również nie dały sobie rady. Revo w ogóle nie widzi instalki offica,a Total uniinstal widzi instalkę ale nie potrafi go odistalować, pokazuje że brakuje plików instalatora(nie podaje jakich), albo że system nie obsługuje języka w jakim napisany jest pakiet. Próbowałem również tkiej małej aplikacji jak remover office 2010, mieli i mieli i nic. Przy próbie przeinstalowania (wersja 32bit) pokazuje komunikat że jest już zainstalowana wersja 64 bit , a jka instaluję 64bit to pokazuje że jest wersja 32 bit. Próby usunięcia fizycznie katalogu z office też nic nie dają. Przy próbie usunięcia pojawia się komunikat o tym że z katalogiem powiązane sż procesy,i nie daje go usunąć. Udało mi się usunąć katalog przy użyciu total comandera z aplikacji erd comander.Ale po restarcie w tajemniczy sposób katalog oraz jego zawartość wróciła. Przywracanie systemu też nic nie daje. Nie mam już pomusłu jak sie go pozbyć lub naprawić. Poproszę o pomoc. Załączam logi z frst. Addition.txt Shortcut.txt FRST.txt
  5. Witam. Problem jak w temacie, rozłączanie się komputera z ruterem, momentami mimo połączenia strony nie ładują się. Załączam logi z FRST Proszę o pomoc. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt
  6. Witam. Mam problem z laptopem mianowicie bardzo wolno się uruchamia- kilka minut, a kożystanie z niego jest praktycznie nie możliwe. Sprawdziłem dusk cristal disk info wszystko ok. Załanczam logi z frst. Pozdrawiam. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt
  7. Wita. Zakupiłem dysk SSD Plextor M6V 512GB. http://www.goplextor...l/M6V#/Features Mam problem z osiągnięciem zadawalających prędkości odczytu i zapisu. Mianowicie maksymalne prędkości wachają się w granicach 360-380 odczyt 260-280 zapis. Testowane na ASSD. Posiadam płytę GA-790xta ud4. http://www.gigabyte....a-790xta-ud4_10 W biosie ustawione jest na Ahci. Podpięte do portu Sata III (tylko jeden dysk) Próbowałem różnych ustawień w biosie i dalej to samo. Wiem że płyta ma dwa kontrolery jeden od sata II drugi marvela od sata III nazywany GSATA. Po zainsalowaniu sterów od marvele dysk zaczął chodzić jeszcze wolniej 260-280/200-220. bywały zwiechy i ekran śmierci. Myślałem ze to wina kabla sata. Więc postanowiłem sprawdzić ten dysk na komputerze szwagra u niego, o dziwo na tym samym kablu dysk zasuwa 500-510/410-420, a więc zbliżamy się do wartości granicznych dysku i nie jest to wina kabla. Szwagier ma bardzo podobnego kompa, jedyna różnica to płyta Ga990fxa-ud3(procesor- phenom1090T i pamięć oraz jej ilość ta sama-DDR3 8GB-1600Mhz) Gdzie leży problem może ktoś podpowie. Dysk ma najnowszy firmware 1.04
  8. Tak -na wszystkich przeglądarkach jest to samo w trybie incognito również. Koś ma jakieś pomysły??
  9. Livebox. Ale to raczej nie wina rutera bo inne komputery chodzą dobrze. wszystko na wi-fi Poza tym problem pojawił się nagle, wcześniej było ok.
  10. Witam. Po wpisaniu ping wp.pl, google.pl jest odpowiedz a le strony nadal się nie otwierają. Sprawdzane na chrome, opera, IE. No operze i na IE po wpisaniu wp.pl wyskakuje "wystąpił problem z wyświetleniem strony kliknij aby ją wyświetlić" po kliknięciu wyskakuje strona wp, ale wygląda jak jakaś wersja techniczna. widać zdjęcia do artykułów i linijki z tekstem ale nie uporządkowane. Może flash player się posypał? Sprawdzę to.-Nic to nie dało. To jak wygląda strona wp.pl w załączniku.
  11. Witam. Podaje logi. W trybie awaryjnym to samo. Sprawdziłem wcześniej. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt
  12. Witam. Zrobiłem wszystko jak kazałaś, nadal nic. Jeżeli to pomoże to powiem że strona forum działa, działa strona MSN, ale nie chodzi żadna wyszukiwarka(bing,google) Poza tym pojawił się nowy objaw, nagle wyłącza się klawiatura nie można nic napisać.(może to jakiś kłopot sprzętowy). Zmieniłem kartę sieciową to też nie pomogło. Program fix-it też nie działa pojawia" Nieoczekiwany błąd" Pomocy.
  13. Dalej to samo. Otwierają się tylko niektóre strony. Dzięki z próbę uleczenia.
  14. Witam. Mam mały problem, mianowicie nie chcą się otwierać niektóre strony. Chodzi o to że, np. pclab, onet,-chodzą a wp, facebook, nie działa- pokazuje że strona jest niedostępna. Wyczyściłem przeglądarkę, przeskanowałem Adw-cleaner, Malwarebytes Anti-Malware, oraz 360 total sec., użyłem komendy ipconfig / flushdns i dalej nic. załączam log z FRST. RepairDNS nic nie wykrył. Poproszę o pomoc. Dziękuję. Shortcut.txt Addition.txt FRST.txt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...