Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

100% obciążenia procesora

coogar

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Gdzie log extras z OTL? Musisz mieć zaznaczoną opcję Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania" a widocznie tak nie zrobiłeś. Gdzie brakujący log z Gmer?

W obecnym logu podstawowym z OTL brak jakichkolwiek śladów infekcji. Uzupełnij w kolejnym poście wymagane logi i będziemy myśleć. I na jakim procesie masz taki wycisk procesora?

Opublikowano

Ok, wykonałem jeszcze raz OTL, tym razem z Rejest - skan dodatkowy., Załączam jeszcze raz, jeśli chodzi o GMER, to przy wykonaniu skanowania, po upływie kilku minut wywaliło mi Blue Screena :wacko:. Włączyłem jeszcze raz w trybie awaryjnym i plik txt masz w załączeniu. Jeśli chodzi o obciążenie procesora, to jest zawsze zróżnicowane, po uruchomieniu kompa jest przez cały czas 100%, po kilku minutach odpuści, ale i tak jak się chce włączyć np przeglądarkę, to znowu wzrasta do 100%. Załączam screen z Task managera który zrobiłem po włączeniu kompa. Dodatkowo załączam Log z DUMPFILE, może się przydać.

OTL.Txt

Extras.Txt

GMER.txt

post-4899-0-04365600-1341178394_thumb.png

DUMPFILE.txt

Opublikowano

A więc tak - infekcji tutaj nie widać, natomiast wszystko wskazuje na Eseta jako winnego tych problemów. W dodatku on tu jest już przestarzały (sterowniki datowane na rok 2009) więc nie ma czego żałować. Po prostu go odinstaluj. Możesz w tym celu użyć firmowego narzędzia ESET Uninstaller

Poinformuj o efektach.

Opublikowano

Odinstalowałem ESETa, zainstalowałem AVASTA, jak narazie po kilku godzinach wszystko wygląda OK, mam nadzieje, że tak już zostanie. Dzięki za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...