Skocz do zawartości

Brzęczący wiatraczek od karty graficznej.

forii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam karte graficzną Gigabyte GTX 465 1GB RAM

i od dłuższego czasu mój 1 wiatraczek od karty graficznej wydaje brzęczący dźwięk, gdy jednak przycisne palcem tam gdzie jest naklejka na środku tego wiatraczka(czyli zmniejsze obroty) to dźwięk znika lecz po paru min i tak wraca.

Oddałem na gwarancje karte, gość mi posmarował ten wiaraczek, na początku było ok ale potem wszystko wróciło do normy.

O co tu więc chodzi? Co trzeba zrobić, żeby zniwelować ten wkurzający dźwięk? Próbowałem kiedyś oczyszczać stacje z kurzu ale nadal to samo, więc to nie tego wina.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

A ile to będzie trwało?.. ja potrzebuje komputera, nie mam zamiaru czekać pare tygodni na moją karte graficzną.. Karta jest dobra wymiana wiatraczka to pewnie dluugo zajmie

Czy oni dadzą mi jakąś inną wzamian? Na pewno nie.

I może trzeba posmarować to jakimś innym smarem? i wtedy zadziała?

Serio nie ma innej opcji niż wymiana?

Opublikowano

Czy jest więc możliwość, żeby iść do serwisu i powiedzieć żeby zamówili nowy wiatraczek do mojej karty graficznej a ja w tym czasie czekałbym ze swoją całą karta graficzną w domu?

czy jednak może musze im koniecznie oddać ta karte graficzną, oni wysyłają ją i tam naprawiają razem.?

Opublikowano

Masz dwa wyjścia. Możesz skorzystać z gwaranacji producenta..wtedy jest tak jak piszesz. Albo korzystasz z niezgodności towaru z umową. I wtedy sklep odpowiada za wymianę/naprawę towaru. LINK.

Najlepiej iść do sklepu i się dogadać. A jak nie to przyzwyczaj się do brzęczącego wiatraka który się kiedyś zatrzyma a karta może się spalić.