Hajasz Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Bardzo proszę o sprawdzenie komputera. Wiem, że to już muzealny zabytek ale to sprzęt tylko do pracy biurowej. Problemem jest to, że brat "gracz" tego nie rozumie i próbuje instalować różne dziwne rzeczy. Co mi się udało wyłapać i usunąć to ok ale zapewne jest jeszcze wiele do usunięcia. Komputer strasznie przycina przy wczytywaniu stron, bardzo długo otwierają się aplikacje. Może to tylko kwestia bałaganu i małej ilości ramu 2GB (Windows XP SP3) a może to jakieś robactwo. W związku z tym bardzo proszę o sprawdzenie logów. Przepraszam za brak obowiązkowego loga z Gmer ale akurat czas mnie goni więc tylko zdążyłem wygenerować logi z OTL chociaż i one bardzo długo się robiły. Jeżeli konieczny będzie jednak log z Gmer to wstawię go najszybciej jak się da. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Infekcji w obecnych logach ani śladu, ale Gmer powinien mimo wszystko być tu pokazany bo OTL nie potrafi przeczytać tego co Gmer. Postaraj się go wykonać. Na teraz skrypt kosmetyczny do OTL o takiej zawartości: :OTL O2 - BHO: (no name) - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - No CLSID value found. O2 - BHO: (no name) - {F5CC7F02-6F4E-4462-B5B1-394A57FD3E0D} - No CLSID value found. O3 - HKU\S-1-5-21-1935655697-1659004503-1177238915-1003\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {1017A80C-6F09-4548-A84D-EDD6AC9525F0} - No CLSID value found. O4 - HKLM..\Run: [] File not found :Services Hamachi2Svc ZD1211BU(Atheros) vproiah SymIMMP SymIM EagleXNt EagleNT catchme :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt, zatwierdź restart. Do wglądu nowy log z OTL (bez ekstras) Komputer strasznie przycina przy wczytywaniu stron, bardzo długo otwierająsię aplikacje. Może to tylko kwestia bałaganu i małej ilości ramu 2GB (Windows XP SP3) 2GB to wcale nie aż tak mało, posiadam u siebie bardzo stary komputer na którym jest zaledwie kilkaset MB RAM i system działa poprawnie. Fakt, że do grania w najnowsze tytuły to zbyt mało w dzisiejszych czasach, przydało by się jeszcze 3 razy tyle. Ja na próbę odinstalował bym Nortona. To pojemny pakiet i na podstawie logów jest pierwszym podejrzanym w kwestii zamulania. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Skrypt wykonany. Mam pokazać log, który pokazał się po zrobionym skrypcie czy całkiem nowy log z OTL ? Log z Gmer przedstawię jutro bo to jednak zabiera trochę czasu. Na ten moment dzięki za odzew. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Wystarczy, że pokażesz log z nowego skanowania OTL. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Oto log z OTL i zaległy z Gmer OTL.Txt Gmer.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Gmer nic nowego nie wykazał, jest czysto. Skrypt poprawnie wykonany i nic tu nie ma już na usuwanie. Tak jak wspomniałem wcześniej w kwestii spowolnienia należy spróbować z Nortonem. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 OK dzięki Landuss. Przeczyściłem komputer TuneUp'em, który pousuwał pełno śmieci. Od razu widzę, że jest lepiej. Nortona używam od zawsze i o ile kiedyś to faktycznie był program, który ostro zamulał to teraz wydaje mi się, że jest zupełnie inaczej. Jeżeli wszystko jet ok to mozna zamykać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi