Hajasz Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Witam. Mam Adobe Acrobat X Pro i DWG TrueView 2013 i chcę przetworzyć plik DWG do PDF Z tym nie mam żadnego problemu. Problemem jest to, że rysunek w pliku DWG jest kolorowy i taki sam jest po przetworzeniu na plik PDF w każdym z tych programów a ja potrzebuję aby był tylko w czerni i bieli. Pewnie jest to banalnie proste a ja po prostu czegoś nie zaznaczam. Bardzo proszę o pomoc jak to zrobić w którymś z powyższych programów.
snemelk Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 We wcześniejszym temacie wspominałeś, że w AutoCad'zie nie miałeś opcji wybrania stylu do druku czarno-białego? Generalnie tak, jest to bardzo proste - trzeba wybrać odpowiedni styl wydruku: Plot on a black & white printer A tutaj jak to wygląda w opcjach wydruku (styl wybiera się u góry po prawej stronie): drukuj1.jpg (z tym, że sterownik AutoCad'a do drukowania do PDF daje większe możliwości)... wybór monochrome.ctb jako stylu wydruku powinien być możliwy, to standardowy styl zawsze obecny w AutoCad'zie, o ile wiem (a w konsekwencji pewnie i w DWG True View)... Jakby co: AutoCAD Tip - Plot in Black and White ala Monochrome
Hajasz Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Wielkie dzięki. Kurde wiedziałem, że czegoś nie zauważam (strzałki w prawym dolnym rogu), która otwiera pozostałe opcje drukowania. Wszystko teraz jasne i można zamykać.
Rekomendowane odpowiedzi