Misiumaster Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Okej, a więc opiszę sytuację. Koledze zepsuł się komputer i chciałem przeinstalować system ( Windows XP ). Ustawiłem bootowanie na CDROM, niestety płyta ( oryginalna ) z Xp się nie bootuje. Kolega ma 2 napędy, 1 nie działający i drugi działający. Płyte wkładam do drugiego niestety to nic nie pomaga. W biosie mam w kategorii Standard CMOS Features taki uład IDE : IDE Channel 0 Master [sT380215A] -||- Ale nie Master tylko Slave [None] IDE Channel 2 Master : [sT3160815AS] 2 slave [None] i jest jeszcze 3 ale tam [None] Bootowanie jest ustawione tak : First CDROM Second LS120 Third Hard disk
wieslaw531 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Kolega ma 2 napędy, 1 nie działający i drugi działający. Odłącz fizycznie ten czerwony. W biosie mam w kategorii Standard CMOS Features taki uład IDE :IDE Channel 0 Master [sT380215A] -||- Ale nie Master tylko Slave [None] IDE Channel 2 Master : [sT3160815AS] 2 slave [None] i jest jeszcze 3 ale tam [None] Lepiej pokaż zdjęcie. Bootowanie jest ustawione tak :First CDROM Second LS120 Third Hard disk Wywal LS120. Płyta wogóle startuje na innym kompie? A może zdradzisz tajemnicę związaną z konfigiem tego kompa?
Misiumaster Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Przepraszam za nie obecność. Fizyczne odłączenie niedziałającego napędu podziałało dziękuję za pomoc. można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi