Uzda Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Ok, więc: 1. Sprzątanie wykonane, komp się resnął 2. Punkty przywracania usunięte 3. Oprogramowanie zaktualizowane. 4. Zainstalowałem Comodo Internet Security, bo czytałem tu na forum dobre opinie. Ale zanim kompa podłącze do sieci i zrobię test ostateczny (póki co na razie komp działa bardzo dobrze /z grubsza/) powiedz mi proszę czy to wystarczy, żeby takie sytuacje się nie powtórzyły? I skąd to się w ogóle wzięło, bo chyba przyznasz, że przypadek nietypowy?!
Landuss Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 powiedz mi proszę czy to wystarczy, żeby takie sytuacje się nie powtórzyły? I skąd to się w ogóle wzięło, bo chyba przyznasz, że przypadek nietypowy?! Aby takie sytuacje się nie powtórzyły sam program zabezpieczający nie wystarczy, potrzeba jeszcze własnej uwagi podczas korzystania z sieci. A skąd się to wzięło? Tego nie wiem bo nie ja jestem użytkownikiem tego komputera, ale najpewniej kwestia pobrania jakiegoś pliku z niepewnego źródła czy odwiedzenie zainfekowanej strony www. Sam przypadek zaś nie jest wcale taki nietypowy bo to dobrze znana nam tutaj infekcja i już u niejednego użytkownika wystąpiła, a to że usuwanie nie zawsze idzie jak po maśle to ciężko przewidzieć. Temat myślę, że mogę już zamknąć jako rozwiązany. Gdyby coś się działo daj znać na PW i w razie potrzeby go otworze.
Rekomendowane odpowiedzi