tomulusss Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam prosiłbym o porade w kupnie PCta do grania w gry które wyszły do 2011r.Mój budżet to 600 funtów.Tu podaje strone z której chcem skożystac http://www.computerplanet.co.uk/ Do zestawu trzeba dodać monitor,klawiature.System mam to nie kupuemy głośniki też są nie potrzebne. Tak sobie pomyślałem że może bym kupił tańsze podsespoły jak karta i procek ale z dobrą płytą główną to bym sobie z biegem czasu kupił lepsze ale nie wiem czy to dobry pomysł.Poprostu chciałbym kupić jak najtańszy PC z możliwie mocnym wnętrzem. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Można np tak: Specification Computer Case Cooler Master Elite 310 CPU Intel Pentium G850 (2 x 2.9 GHZ) CPU Heatsink Intel Heatsink & Fan - Low Noise Memory Corsair 4GB XMS3 PC3-10666 1333MHz (1x4GB) - Lifetime Warranty (DDR3) Graphics Card ATI Radeon HD 6850 - 1 GB - (VTX) (PCI-E) (Includes Dirt 3 Game Free) Motherboard Asus P8H61-M LE/USB3 (Intel H61) Power Supply OCZ 600W Modular Gaming PSU - Low Noise Hard Drive #1 500 GB SATA-II HDD 7200 RPM 16MB (FREE UPGRADE TO 750GB BEFORE 11:59 PM ON 29-02-12) Optical Drive #1 Samsung 22x DVD Re-Writer/Reader /- RW- Black - (SATA) Monitor #1 19" LG LGE1940S-PN E40, LED Widescreen Monitor, 1366x768, 5ms, 250cd/m², 1000:1, Black Keyboard Logitech K120 Keyboard Slim with Full Keys - Spill Resistant - (USB) Mouse Standard Black Optical Mouse (USB) Łącznie 626 funtów. Ten zestaw spokojnie wystarczy do rozdzielczości HD Ready (a do rozdzielczości tego monitora to już w ogóle). Odnośnik do komentarza
tomulusss Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Łaaa temat aż kipi.Co myslicie to takich zestawach? http://www.computerplanet.co.uk/custom/intel_h67_p67/step6.html http://www.computerplanet.co.uk/custom/phenomddr3/step6.html Nigdy nie miałem stacjonarnego zawsze laptopa to też nie wiem jak to dobrać a na www jest tyle info że masakra,co forum to inny klimat.To próbuje jakoś wycentrować dane dostarczone analogowo przekształcone w cyfrowe. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Tak sobie pomyślałem że może bym kupił tańsze podsespoły jak karta i procek ale z dobrą płytą główną to bym sobie z biegem czasu kupił lepsze ale nie wiem czy to dobry pomysł bzdura, czyli zly pomysl Poprostu chciałbym kupić jak najtańszy PC z możliwie mocnym wnętrzem. czyli pudrem chcesz posypac zmarszczki? Mozna i tak.Dostales dobry zestaw do wymagan ze strony o jakiej piszesz. Jakis problem? Za malo kipi ? Sypnij funciakami to sie zagotuje. Te dwa linki wsadz do ulubionych i pokazesz dzieciom za pare lat, jaki szajs wybralbys niechcacy. @edit gdzie grafika, jaki dysk, zasilacz 350Wat, RAM 1GB, itd...... @edit okazalo sie, ze nie wyswietlam poprawnie linkow do PC. Sorry, ale u mnie jest podstawowa specyfikacja wiec nie wnosze dodatkowych uwag do tematu. Sprawdze co jest grane. Dzieki marekW za info i scrina. Sorry tomulusss. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Jak dla mnie zestaw z pierwszego linka na i5 2500K jest cacy, jedyna uwaga tyczy się hdd ale rozumiem, że tylko na chwilę i w miarę napływu gotówki jest do poprawy. EDIT coś jest pochrzanione z tymi linkami, najpierw było to: http://www.sendspace...163560432462f9d teraz jest to: nie jarzę co jest nie tak. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 No wlasnie mam tylko taki szajs podstawowy. Plamy na sloncu - to kociasty wypatrzyl wybuchy plazmy, na futrze mu sie odbijaly. Sorry jeszcze raz tomulusss. Odnośnik do komentarza
tomulusss Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Sypnij funciakami to sie zagotuje. Czytat temat odpisuj,jak Ci nie pasi watek nie pajacuj.Chcesz funtów?Do U.K i praca.Możesz nawet dawac [Filtr wulgaryzmów]. Co do wyboru niechcacych żeczy przedyskutuj z rodzicami(zakładam że zyją)o geneze powstania.W zakładkach Cię nie ma ale na zdjeciach może jakiś tam jesteś. I bardzo bym Cię prosił o nie komentowanie moich postów czy wątków(o ile nie jest to dla Ciebie skaplikowane) Reszczcie dziekuję za pomoć w tak ważnym dla mnie wyborze jakim jest PC ,centralnie nie wiem jak i co a żeby było tanio a szybko. No to czekamy na deszcz,teraz to ortografia i te inne Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 tomulusss - nie żebym był złośliwy ale patrz i czytaj: @editokazalo sie, ze nie wyswietlam poprawnie linkow do PC. Sorry, ale u mnie jest podstawowa specyfikacja wiec nie wnosze dodatkowych uwag do tematu. Sprawdze co jest grane. Dzieki marekW za info i scrina. Sorry tomulusss. + Sorry jeszcze raz tomulusss. I jeszcze jak czegoś nie wiesz/kogoś nie znasz, zaglądnij do profilu, to proste jak drut w kieszeni. Liczę, że masz na tyle odwagi cywilnej aby napisać to samo co wyżej, chyba że już będąc tam masz całą resztę i wszystkich w du_palu. Odnośnik do komentarza
tomulusss Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 O ile by to mozna temat zamniekntny. Nie trzeba help. wiem niezgodne z jezykiem polskym Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi