Skocz do zawartości

Problem z białym ekranem

ssdd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś po zmianie taśmy IDE (z 150V na 300V - musiałem ponieważ w poprzednim delikwencie został wtyk a taśma straciła z nim kontakt :) ) przy starcie systemu pojawia mi się białe tło (pulpit jest normalny). Napęd (DVD R/RW) działa lecz nonstop dręczy mnie właśnie to białe raz czarne tło.

Procesor: AMD Athlon XP 2600+

Karta Grafiki: Ati Radeon x1650 256mb AGP

Pamięć ram 1,5 gb (1 gb Kingston DDR1 - dwie pozostałe pamięci tzw. no-name 2x256mb DDR1)

Zasilacz Tracer 4Life Silent 230V 4A 50Hz

Płyta Główna MSI K7N2 Delta-L

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano
taśmy IDE (z 150V na 300V
co to jest? I jaki wtyk w jakim delikwencie? Tak czy siak całkowicie podzielam zdanie @Dj Haker.
to nie są dane zasilacza, które należy podawać, prócz nazwy/modelu należy napisać moc tego co nazywasz zasilaczem.
Opublikowano

Powinieneś się jeszcze nauczyć poprawnej nomenklatury, to co ty nazywasz taśmą 150V to w normalnym nazewnictwie zwie się IDE 80 ( w domyśle 80 żył).

(poza tym wystarczyło odstawić komputer na kilka minut
czyli problem de facto nie jest rozwiązany.
Opublikowano
tu potrzebny jest film 1.5 godziny nie 10 czy piec minut. To jakas plaga. Do tego
poza tym wystarczyło odstawić komputer na kilka minut :)
odstawiam sie na 10 min bo glowa mnie rozbolala jak wczytalem sie w 1-szy post.
Opublikowano

Jest rozwiązany ponieważ chodzi już normalnie - nie ma żadnego zacinania, białego pulpitu itd. a jutro zakupię taśmę 80 pin (dzięki marekW).

MarekB - a skąd ja niby miałem wiedzieć jak mam napisać moc zasilacza ? Nie wiedziałem i trudno - przynajmniej na przyszłość będę wiedział :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...