Skocz do zawartości

Intel(R) ICH10R LPC 3A16 - Brak sterownika

ciapus4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, płyta główna Asus Rampage II - przeinstalowałem system na dysk SSD, zainstalowałem sterowniki z CD, ale w menadzeże urządzeń nadal brak sterownika, jak to naprawić

Pozdrawiam

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Jakbyś mógł wkleić print screena z Menadżera Urządzeń to by pomogło :) Ewentualnie doprecyzuj czy chodzi o brak sterownika wogóle (żółty wykrzyknik) czy tylko jest zainstalowany domyślny windowsowy sterownik do kontrolera SATA. Napisanie jaki konkretnie jest producent i model tego SSD też by pomogło.

Opublikowano

Napisz dokładnie co zrobiłeś. Podaj więcej informacji np. jaki masz system etc.

EDIT problem pojawia się w google gęsto :) i często. Ktoś sugeruje aby odpalić z poziomu Menedżera Urządzeń Aktualizuj Sterownik i pozwolić windowsowi na samodzielne jego poszukanie.

Opublikowano

A dokładniej, to które ze sterowników instalowałeś z tych wymienionych w poście #4? Mógłbyś przekopiować ich opis dla jasności... Dysk chyba nie masz podpięty pod taki kontroler, jaki wskazał Belfegor? Zatem gdzie?

Opublikowano

Na screenie AIDY widać też, że za kontroler IDE odpowiada Intel ICH10R, a wg specyfikacji płyty głównej JMicron... Poza tym, jeśli to kontroler na PCI-E x1 (nie twierdzę, że tak jest - chcę jedynie by ciapus4 coś potwierdził) to niby dlaczego miałyby być do niego sterowniki SCSI na stronie producenta mobo?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...