Wojtek01 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Witam! Od jakiegoś czasu mam na laptopie taki problem, że domyślne ikony niektórych programów pozamieniały się na te "systemowe" (fot. w załączniku). W niektórych programach już to zmieniłem, ale są i takie, że niedostępna jest opcja zmień ikonę (również widać na foto). Co może powodować ten problem i jak go rozwiązać? W razie czego dołączam logi z OTL. OTL.Txt Extras.Txt
Anonim8 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Na początek usuń plik IconCache.db. Plik znajduje się C:\Users\Nazwa_usera\AppData\Local ma atrybut ukryty, więc musisz włączyć pokazywanie ukrytych pliczków. Po usunięciu robisz restart.
Wojtek01 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Usunąłem plik, jednak te ikonki z screenu nie zostały odbudowane. Ikonę Revo Uninstallera zmieniłem ręcznie na tą programową, jednak w ASUS Sonic Focus zmiana ikony jest zablokowana, tak jak to widać na screenie wyżej. Tylko dlaczego ikona programu jest widoczna we właściwościach skrótu, a jako skrót już nie?
Anonim8 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 jednak w ASUS Sonic Focus zmiana ikony jest zablokowana jak tworzysz skrót to tego programu? start > wszystkie programy > odszukaj Asus Sonic Focus sprawdź jaka tam jest ikona? 2. PPM na Asus Sonic >właściwości > Otwórz lokalizację pliku > PPM na plik exe > Wyślij do > Pulpit utwórz skrót
Wojtek01 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Ok dzięki, tak zrobiłem i teraz ikona jest dobra.
Rekomendowane odpowiedzi