Misiumaster Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Witam serdecznie. Ostatnio po włączeniu gry niestety spaliła mi się karta graficzna (artefakty na ekranie, paski, kropki) Jestem pewny bo było sprawdzane na 2 innych komputerach. I teraz mam pytanie : Czy ta karta graficzna jest dobra ? Chciałbym grać w gry sprzed kilku lat (Battlefield Heroes, Minecraft) Allegro Moja stara karta to GeForce 7300 Series Czy będzie ta nowa pasować do komputera ? Zasilacz:350W ________ Plus: chciałbym zamienić dysk twardy na porządniejszy, czy ten bd dobry ? Allegro Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Najpierw podaj pełną specyfikację kompa. PS.Minecraft jest z przed kilku lat?Pierwsze słyszę.On jest jedną z (wbrew pozorom) bardziej wymagających gier. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 W dniu 10.10.2011 o 04:56, peter2012 napisał(a): Najpierw podaj pełną specyfikację kompa. Dodam, że specyfikację kompa wg zasad działu tj. przyklejonego tematu/ogłoszenia Zakładanie tematu: jakie informacje podawać - chociaż znając Twoje inne tematy, to tego się nie doczekamy. GeForce 7300 występował w wersji ze złączem AGP i PCI-E. Nie wiem czy potrafisz to odróżnić, a jednym ze sposobów jest zerknięcie do specyfikacji płyty głównej. Jeśli miałbym zgadywać to równie dobrze możesz... Ask Guru Joe. Jeśli chodzi o kartę, to lepiej wyszedłbyś na tym, gdybyś zainwestował dwa razy taką kwotę jak na wspomnianej aukcji, ale w coś porządniejszego - pierwszy strzał, patrz kategoria 'Wydajne' http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-kart-graficznych (oczywiście, o ile nie mówimy o kartach na AGP). Jeśli chodzi o dysk, to seria Green jest dobra na magazyn danych, nie na system. Dyski tego typu do wydajnych nie należą. Proponuję rozejrzeć się za dyskiem Samsung SpinPoint F3 (to F3 w nazwie jest dość ważne) - jest w wersji 500GB i 1TB. Z innych, możesz podeprzeć się na początek jakimkolwiek rankingiem, np. http://www.chip.pl/ranking/pamieci-masowe/dyski-twarde-wewnetrzne-35-cala Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 peter to znaczy kilka to chyba nie (bo 3 lata ma MC) Hehe, jednak się nie doczekacie bo zawołałem sąsiada który się na tym zna, MB ma wejście PCI-E x16 karta graficzna też ma wejście PCI-E x16 więc wszystko git Do zamknięcia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi