wieslaw531 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 To mój pierwszy post w tym dziale. Lapek nie mój. Proszę o sprawdzenie logów pod kątem starych infekcji, nieatoryzowanego użycia Combofix (chyba bo jest katalog C:\Qoobox) oraz pozostałości po wielu starych AV. Aktualizacje Adobe, Java itp wykonam samodzielnie po upewnieniu się, że system jest czysty. Logi: OTL EXTRAS GMER Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Tyle, że tutaj nic nie ma do roboty prawie. Kosmetyczny skrypt o takiej zawartości: :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2] :OTL O4 - HKLM..\Run: [] File not found O4 - HKU\S-1-5-21-1606980848-308236825-839522115-1004..\Run: [] File not found Jeśli lapek zamulony to na pewno nie z powodu infekcji. Pierwszy podejrzany na podstawie logów to Norton i jego należy sprawdzić. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Dzięki @Landuss za szybką odpowiedź. Piszę ze swojego kompa bo na tamtym prawie nie da się pracować. Nie mam żadnego doświadczenia z takimi tematami więc proszę o info co powinienem zrobić - czy wykonać ten skrypt w OTL? Widziałem w logach śmieci po starych AV. Czy można się tego pozbyć? EDYTA Czy ten katalog C:\Qoobox mogę spokojnie usunąć? Tam jest w zasadzie pusto. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Skrypt jest kosmetyczny więc wprowadza znikome zmiany, ale wykonać jest dobrze. Widziałem w logach śmieci po starych AV. Czy można się tego pozbyć? Gdzie ty to widzisz? Ja niczego takiego nie widze. Tak jak mówię na poczatek spróbować odinstalować Nortona i sprawdzić jak się ma to do rzeczy. Temat raczej przeniosę na inny dział. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Gdzie ty to widzisz? Ja niczego takiego nie widze. Chyba źle odczytałem logi. Przepraszam - kompletny brak doświadczenia. Tak jak mówię na poczatek spróbować odinstalować Nortona i sprawdzić jak się ma to do rzeczy. Temat raczej przeniosę na inny dział. Tak wiem o problemach z Nortonem. Po urlopie (tydzień) miałem cholerny problem po ostatnich aktualizacjach. Reinstalacja pomogła. Zrobię to samo na lapku. Temat zamknij bo z resztą sobie poradzę. Jeszcze raz dzięki. Chciałem być pewien, że system jest czysty zanim zrobię porządki - NOKIA to jest to. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi