szymeq Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Siema , mam problem z kartą dzwiękową na windows 7(32-bit) . Prawdopodobnie (karta jest zintegrowana) jest to VIA TECH , nie mogę znaleźć info na jej temat w programie everest . Prosze o pomoc w zlokalizowaniu dokładnie tej karty . Zamieszczam raportu sprzętowego Report.txt Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) sterów pod tę płytę do win7 brak a stery są tu: http://www.asrock.co...l=P4V88%2b&o=XP, natomiast czy będą działać pod windows 7 i to starter tego nie wiem, szukaj sterów c-media. Chip audio to CMedia CMI9761 i sterów jako takich do systemów 64bit brak może będą pasowały zainstalowane w trybie zgodności. Edytowane 14 Czerwca 2011 przez marekW Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witaj kolego. Tu znajdziesz sterowniki producenta swojej plyty glownej. Jest z tym maly problem: 1. Zainstalowales Win 7 starter, a ten jest lekko okrojony przez MS co do automatycznego instalowania sterownikow. 2. Sprzet masz juz troszke wiekowy i podane stery ze strony AsRock-a dotycza WinXP i Win2000. http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=P4V88%2b Bedzie zatem troche komplikacji. Nie wiem czy beda dzialac w trybie zgodnosci, ale jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz. Zawsze bardziej obeznani userzy cos Ci doradza. 3. Karta na pewno jest zintegrowana i nie widzoczna w Ewerescie z powodu braku sterow jak sadze. Mam nadzieje, ze nie jest uszkodzona - dograsz stery zobaczymy. 3. Ogolnie jest chyba maly problem z Win 7 Starter i dostepnymi sterownikami Asrock-a pod Xp, ale nie ma co narzekac zanim sie nie przekonasz. Sciagaj stery do grafiki i dzwiekowki i montuj. Pisz jak poszlo i czy dziala wszystko plynnie. No tak srebrny medal dostalem, A tak do konca to czegos tu nie rozumiem, gdzie znalazles 7 Starter?? oraz przeczytaj Pkt 5. http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/products/windows-7-starter-top-questions Odnośnik do komentarza
szymeq Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Dzięki ) ale ja jestem zielony co mam otworzyć?? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Mysle, ze w takim przypadku bylo by nie zle poszukac starszego kolegi lepiej obeznanego z blaszakami, lub smignac do servisu computerowego, a to znowu bedzie wydatek. Tak zle i tak nie dobrze. Czego konkretnie nie rozumiesz kolego. Zadaj pytanie lub pytania w jakis zrozumialy sposob. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Jak to co masz otworzyć , linki są w postach podkreślone wystarczy kliknąć otworzyć i czytać, ale skoro już z tym masz taki ogromny problem więc zasięgnij może pomocy u jakiegoś informatyka, zaproś go do domu niech wykona swoją pracę, ty mu zapłacisz i po sprawie. Teraz ja dostałem sreberko. Ale jaka zgodność oceny Edytowane 14 Czerwca 2011 przez marekW Odnośnik do komentarza
szymeq Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Nie już sobie poradziłem resta strzele i ci odpowiem :0 Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Resta ? czyli reset czy przeinstalujesz system? matko boska . Przy okazji to wgraj najnowszy bios - masz1.2 , a mozesz miec 1.7 Dalej nie bardzo rozumiem jak i skad zainstalowales Win7 starter. Pochwal sie jesli mozesz. marekW ja nie chce juz medali odpadam z biezni. Odnośnik do komentarza
szymeq Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Resta kompa:) ale ok już wszystko działa dzięki za pomoc . Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 W razie problemów ze sterownikiem wyłącz dźwięk (AC'97) w BIOS-ie, a zainwestuj kilka PLN w tzw. "kluczyk USB" - coś w poniższym stylu. http://allegro.pl/karta-muzyczna-usb-7-1-dzwiekowa-film-youtube-i1659606345.html Odnośnik do komentarza
szymeq Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 3oo dzięki za radę, ale udało mi się z Waszą pomocą, doinstalowałem te stery i uzyskałem dźwięk. Marku nie wiem czy to ważne skąd i w jaki sposób zainstalowałem akurat tą wersję Windowsa. Powiedzmy, że po prostu mam go i... zainstalowałem zupełnie normalnie. Jeżeli tak mogę powiedzieć Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi