virugen Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Avast! wykrywa plik sptd.sys jako rootkita.przeważnie heurestyką przy skanie dysku : zagrożenie: Rootkit: system modification tdss killer wykrył ten plik jako "podejrzany" dzieje się tak od skanowania Gmer'em. to nic grożnego? Odnośnik do komentarza
FWaldek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Kolego LOGI! Logi to podstawa. Nie jesteś Świeżakiem na tym forum, powinieneś już o tym wiedzieć. (post do skasowania) Odnośnik do komentarza
virugen Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Kolego LOGI! Logi to podstawa. Nie jesteś Świeżakiem na tym forum, powinieneś już o tym wiedzieć. (post do skasowania) Ja nie dawno zakładałem tu temat i dawałem logi.Infekcji nie było. Odnośnik do komentarza
FWaldek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ale od tego czasu w twoim systemie mogło się sporo zmienić a skoro piszesz że avast coś ci w jakimś pliku wykrywa to tym bardziej. Poza tym muszą na czymś bazować by ocenić czy rzeczywiście tam coś jest czy nie, opis choćby nie wiem jak dokładny nie naświetli tak sytuacji jak dobrze zrobiony materiał do analizy. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ale o czym ta dyskusja? virugen - masz napisane na początku w "ogłoszeniu" "jak zakładać temat" jedno ważne zdanie: "Uwaga: Tematy nie spełniające poniższych warunków przybiorą marker "[REGULAMIN] (powód)" w tytule i zostaną usunięte bez ostrzeżenia." Czego w nim nie rozumiesz? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Logi nie są tu potrzebne. SPTD to sterownik wirtualnych napędów np. DAEMON Tools i to często może być tak wykrywane. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi