kacper6768 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Gdy bawiłem się miernikiem M-838 i chciałem zmierzyć baterię 20 voltową z wiertarki i najpierw ustawiłem wskaźnik w mierniku M-838 na pomiar napięcia stałego 20 i było 0 i potem na 200 i też było zero i się okazało że strzałka była na odwrotnym końcu pokrętła i w rzeczywistości miałem ustawiony miernik na hFE i potem na TEMP °C i wtedy pokazywało cały czas 0 i gdy przystawiałem druty miernikowe do baterii to wtedy w samym lewym rogu pojawiał się znak minusa - i gdy odwrotnie ustawiłem pokrętło do poprawnie pokazywało prąd i rezystory chyba też odwrotnie ustawionym pokrętłem w mierniku mierzyłem. Jak w mierniku M-828 sprawdzić czy działa poprawnie hFE i TEMP °C i wszystkie dostępne ustawienia.na tarczy miernikowe? Druty miernikowe miałem podpięte czarny do COM i czerwony do VΩmA i tylko tam. Na ile procent miernik mógł się uszkodzić i czy ten błąd był groźny dla miernika? Na suficie mam klasyczną żarówkę taką co używa się do naprawy samochodów ale 25 watową i co trochę świeci raz słabiej i raz mocniej i czy to jest wina że napięcie w kablach skacze? Szkoda mi zepsuć miernika żeby sprawdzić prąd w gniazdku i żeby zepsuć miernik i mam zerową wiedzę o prądzie i przed chwilą z Googla się dowiedziałem żeby w czasie pomiaru nie dotykać tych metalowych końcówek miernikowych do pomiaru. Czy istnieje aplikacja na smartfona Androidowego żeby ustawić kamerę smartfona Androidowego na żarówkę i żeby smartfon Androidowy przeanalizował widok jakości stabilności świecenia żarówki i pokazał na ekranie linię prądu tak jak pokazuje na ekranie oscyloskop? Na elektrodzie zamiast mi odpowiedzieć wywalili mi konto Spoiler Witaj M838, Twoje konto na elektroda.pl zostało zablokowane lub otrzymałeś ostatnie ostrzeżenie z powodu wiadomości: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=21921521#21921521 Podczas rejestracji konta zobowiązałeś się do zaakceptowania i przestrzegania Regulaminu Forum:: https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php Treść wiadomości moderatora: =============================Gdy bawiłem się miernikiem M-838 i chciałem zmierzyć baterię 20 voltową z wiertarki i najpierw ustawiłem wskaźnik w mierniku M-838 na pomiar napięcia stałego 20 i było 0 i potem na 200 i też było zero i się okazało że strzałka była na odwrotnym końcu pokrętła i w rzeczywistości miałem ustawiony miernik na hFE i potem na TEMP °C i wtedy pokazywało cały czas 0 i gdy przystawiałem druty miernikowe do baterii to wtedy w samym lewym rogu pojawiał się znak minusa - i gdy odwrotnie ustawiłem pokrętło do poprawnie pokazywało prąd i rezystory chyba też odwrotnie ustawionym pokrętłem w mierniku mierzyłem. Jak w mierniku M-828 sprawdzić czy działa poprawnie hFE i TEMP °C i wszystkie dostępne ustawienia.na tarczy miernikowe? Druty miernikowe miałem podpięte czarny do COM i czerwony do VΩmA i tylko tam. Na ile procent miernik mógł się uszkodzić i czy ten błąd był groźny dla miernika? Na suficie mam klasyczną żarówkę taką co używa się do naprawy samochodów ale 25 watową i co trochę świeci raz słabiej i raz mocniej i czy to jest wina że napięcie w kablach skacze? Szkoda mi zepsuć miernika żeby sprawdzić prąd w gniazdku i żeby zepsuć miernik i mam zerową wiedzę o prądzie i przed chwilą z Googla się dowiedziałem żeby w czasie pomiaru nie dotykać tych metalowych końcówek miernikowych do pomiaru. Czy istnieje aplikacja na smartfona Androidowego żeby ustawić kamerę smartfona Androidowego na żarówkę i żeby smartfon Androidowy przeanalizował widok jakości stabilności świecenia żarówki i pokazał na ekranie linię prądu tak jak pokazuje na ekranie oscyloskop? 3.1.17. Publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi. ============================= Anulowanie nastąpi: permanentnie Jak chcesz uzyskać więcej informacji proszę skontaktuj się z Felini. Jeżeli potrzebujesz pomocy proszę odpisz na ten e-mail, klikając odpowiedź na e-mail. Zgodnie z art. 20 Aktu o Usługach Cyfrowych (DSA) masz prawo do wniesienia odwołania do dostawcy platformy internetowej: bok@elektroda.pl lub przez formularz kontaktowy: https://www.elektroda.pl/contact Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi