kaateeh Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Hej, ostatnio windows 11 home, wersja 25H2, build 26200.8037 Windows Feature Experience Pack 1000.26100.300.0 zamarza losowo bez przyczyny I nie wiem jakich narzędzi użyć najlepiej żeby zdiagnozować co się dzieje. Czy to będzie gdzieś w logach, czy ja muszę te logi jakoś włączyć? Miałam sporą przerwę w używaniu windows, no i to widać :D Moja maszyna jest dość solidna: 11th Gen Intel(R) Core(TM) i9-11900K @ 3.50GHz (3.40 GHz) 64GB RAM AMD Radeon RX5600 dwa dyski: ssd Samsung 990 pro 2TB z heatsinkiem gen4 (siedzi w slocie gen3) i hdd 2tb Seagate Barracuda ST2000DM008-2FR102 No więc to nie jest maszyna podatna na zarazanie i nie była przez ostatnie 5 lat (mam ją od maja 2021). Ale! ze dwa miesiące temu w czasie pracy nagle wyskoczył brak dysku. Zdiagnozowałam dysk, no i niby cristal nic nie wykrył. Wymieniłam dysk w marcu tego roku i miałam od tego czasu ze 3 czy 4 zamazrnięcia systemu (na nic nie reaguje kompletnie). Do tego często się monitory nie wybudzają poprawnie po nowej instalacji windows i muszę je wyłączać i włączać. Bardzo nie chcę, żeby to była płyta główna i mam nadzieję, że to tylko winzgroza potrzebuje dostrojenia, ale nie wiem jak to sprawdzić. W manadżerze urządzeń nie ma żadnych konfliktów ani nic. Proszę o naprowadzenie jak mogę lepiej zdiagnozować mój komputer. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi