Skocz do zawartości

Widget Launcher - błąd Autostartu z Windowsem 10

kacper6768

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy sobie zaktualizowałem Windowsa 10 22H2 64 bit (robię aktualizacje całego Windowsa i też wszystkie aplikacje w Microsoft Store) też się zaaktualizował Widget Launcher https://apps.microsoft.com/detail/9wzdncrdqfbt?hl=pl-PL&gl=PL ze starszej wersji na najnowszą i używam widgetu "Weather" z Widgetu Launchera i ten Widget Launcher jest normalnie włączony w autostarcie i teoretycznie prawidłoło startuje dlatego że po załadowaniu pulpitu Windowsa w zasobniku systemowym pojawia się ikona Winget Launchera ale tylko na kilka sekund i program się automatycznie wyłącza. Żeby widget "Weather" się pokazał to po trzeba w eksploatorze windows wpisać "shell:AppsFolder" i ikonę Widget Laucher przeciągnąć na pulpit albo na pasek menu start i po każdym załadowaniu pulpitu trzeba klikać tę ikonę żeby się pokazał na pulpicie Widget Launcher. Wszedłem w ustawienia programów i z listy programów wybrałem Widget Launcher i zresetowałem ustawienia i jest to samo. Odinstalowałem Widget Launcher i ponownie zainstalowałem i jest to samo.

Cytat

Nazwa aplikacji powodującej błąd: WindowsWidgets.WinUI.exe, wersja: 1.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x67580000
Nazwa modułu powodującego błąd: CoreMessagingXP.dll, wersja: 10.0.26107.1009, sygnatura czasowa: 0x67ee82e7
Kod wyjątku: 0xc000027b
Przesunięcie błędu: 0x00000000000951d6
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x1f8c
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01dc853181fd2fd5
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files\WindowsApps\48405AmbientSoftware.WidgetsFree_5.0.8.0_x64__agy8jafheqhng\WindowsWidgets.WinUI.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Program Files\WindowsApps\48405AmbientSoftware.WidgetsFree_5.0.8.0_x64__agy8jafheqhng\CoreMessagingXP.dll
Identyfikator raportu: 3a6fbb75-bc43-4642-9128-96c4723e41aa
Pełna nazwa pakietu powodującego błąd: 48405AmbientSoftware.WidgetsFree_5.0.8.0_x64__agy8jafheqhng
Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd: App

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.