gnomiuszka Opublikowano Piątek o 19:58 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 19:58 Witam ponownie. Niedawno zaktualizowałem Windows 11 i zdarzyła się dziwna rzecz, a mianowicie mam teraz słabszy sygnał WI-fi. Przed aktualizacją sygnał był na maksa, a teraz mam na dwie kreski. Czy to typowe w tej wersji? Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano Sobota o 03:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 03:04 A sterowniki zaktualizowałeś pod nowy system? W tym przypadku dla karty sieciowej WiFi? Nie mniej najlepiej wszystkie uaktualnić. Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano Sobota o 12:50 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:50 Witam. Sprawa okazała się ciekawa, a mianowicie zaktualizowałem sterownik za pomocą programu Snappy driver installer i było to samo, sygnał wi-fi ograniczony. Odinstalowałem całkowicie urządzenie wraz ze sterownikiem. Po podłączeniu urządzenia pobrał się starszy sterownik z października 2024 i wszystko wróciło do normy. :) Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano 21 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Sprawa coraz bardziej wydaje mi się dziwna, bo niby mam sterownik stabilny z października 2024, antena wpięta z przodu w USB 3.0, ustawione na IEEE 801 11a/n, a prędkość ledwo 10 Mb/s. Po przejściu na tryb auto i połączeniu przez 2,4 GHz, mam prędkość 60 Mb/s. Dziwne, bo wcześniej na trybie a/n przy 5GHz potrafił wyciągać do 110 Mb/s. Mam tą prędkość przez pewien czas od chwili uruchomienia komputera, a później muszę przełączyć się na pasmo 2,4 GHz, bo wszystko zwalnia. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Tu raczej ewidentnie winny jest sprzęt, czy też sterownik do niego. Może zrób myk, usuń raz jeszcze sterownik, ale zainstaluj najnowszy na czysto. Ewentualnie dla testu podepnij pod inny port USB jeszcze. Kolejna rzecz to sprawdzić inną kartę. Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Dzięki, czyli ewidentnie po aktualizacji Windows coś podziało się ze sterownikiem. Nie mam możliwości instalowania najnowszego sterownika na czysto, bo wtedy nie będę miał dostępu do internetu. Może jedynym wyjściem będzie wymiana karty sieciowej na wewnętrzną w porcie PCI, bo z innymi sprzętami problemu nie ma. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Nie wiem, czy karta PCI to dobry pomysł, ja mam z tym złe doświadczenia. Zależy jaka, bo te karty często mają anteny z tyłu. Teraz wyobraź sobie sytuację, komp dociśnięty w rogu do ściany, gdzie sygnał WiFi jest słaby i do tego zakłócany przez bliskość ścian, pole elektrostatyczne zasilacza komputerowego itp. Chyba że wybierzesz taką, która ma anteny takie, że po podłączeniu da się je dać gdzieś wyżej w inny punkt. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi