peterek64 Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Witam, Mam świeżą instalację Win11 Pro w wersji 24H2, na nowym, 1TB dysku M2 Samsunga. Od czasu instalacji męczą mnie BSOD-y. Pierwszych nie zdążyłem zarejestrować, tzn. zauważyć czego dotyczą, dopiero po wyłączeniu automatycznego restartu dowiedziałem się, że problem leży w Memory_Management. Sam nie potrafię dociec gdzie leży problem i jakie sterowniki kolidują z Windows. Proszę o pomoc! Link do 3-ch plików minidump... 28/04/25 godz. 23:03 - 042825-10187-01.dmp 29/04/05 godz. 17:04 - 042925-9953-01.dmp 29/04/05 godz. 17:14 - 042925-10375-01.dmp ... poniżej: https://drive.google.com/file/d/1dqIx0Uz_b0njuwkn4FYZVmLjN3GcbzEo/view?usp=sharing Pozdrawiam Shortcut.txtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... Addition.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia W logach nic niepokojącego nie znalazłem, drobne czyszczenie tylko. Uruchom FRST. Skopiuj zawartość podaną niżej i nigdzie nie wklejaj-FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym. Pokaż ukrytą zawartość Start:: CreateRestorePoint: Task: {F3E6E7ED-A196-4E44-8803-55FAB3AD4E29} - System32\Tasks\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\USO_UxBroker => %systemroot%\system32\MusNotification.exe (Brak pliku) Task: C:\WINDOWS\Tasks\CreateExplorerShellUnelevatedTask.job => C:\WINDOWS\explorer.exe R3 cpuz159; C:\WINDOWS\temp\cpuz159\cpuz159_x64.sys [44680 2025-04-29] (Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher -> CPUID) <==== UWAGA S3 MpKsl6cc41e4f; \??\C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Definition Updates\{EDFA51BA-0BBD-4845-88AC-DFA43D90CA47}\MpKslDrv.sys [X] S0 WinSetupMon; system32\DRIVERS\WinSetupMon.sys [X] EmptyTemp: End:: Fixlist przeznaczona tylko dla autora tematu! Po restarcie komputera pokaż otrzymany "Fixlog" na forum, jest w tym samym miejsciu co apka "FRST". Pobierz też darmowy "ADWCleaner" i tak samo, skanowanie, usuwanie jeśli coś zostanie wykryte, pokaż raport z usuwania. Natomiast jeśli chodzi o Minidump... Masz tylko jeden powtarzający się BSoD, a mianowicie: 0x0000001A MEMORY_MANAGEMENT - Błąd sprzętowy zarządzania pamięcią. Rozwiązanie: -Sprawdź pamięć RAM odpowiednim programem diagnostycznym. Zobacz pomocny temat jak dokonywać analizy pamięci RAM. -Uaktualnij system, wszystkie łatki wgraj z Windows Update -Uaktualnij sterowniki w systemie, tutaj możesz to zrobić na piechotę, pobierając każdy potrzebny ze stron producenta podzespołów komputera lub użyc do tego celu darmowej aplikacji "Driver Cloud", lub "Snapy Driver Instaler" - Sprawdź, w jakim stanie masz dysk twardy, pobierz darmowy "Crystal Disk info" i po jego uruchomieniu, powiększ okno programu tak, aby były widoczne w nim wszystkie parametry dysku twardego, zrób screen tego okna i pokaż na forum. - Kolejna rzecz to reset BIOS do ustawień domyślnych i jak jest jego nowsza wersja, aktualizacja. - Naprawa bibliotek systemowych, uruchom "Wiersz poleceń", skrót klawiaturowy "Windows + R", w pole uruchamiania wpisz "CMD" i zatwierdź "OK" lub "Enter" na klawiaturze. W "CMD" wpisz komendę : sfc /scannow Zatwierdź "Enter" -Naprawa błędów na dysku twardym, w "CMD" wpisz komendę: chkdsk /f /r Zatwierdź "Enterem" na klawiaturze. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi