Skocz do zawartości

Czy istnieje program do wyostrzania bardzo nieostrych zdjęć?

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie https://www.pica-ai.com/photo-enhancer zdjęcie zrobione w szybkim ruchu zostało wyostrzone tylko w kilku miejscach.

spacer.png

Czy programy Topaz Photo AI albo Topaz Gigapixel AI albo Topaz Sharpen AI albo Luminar Neo by sobie lepiej poradzili? Czy Adobe Photoshop jest programem ogólnej edycji i do konkretnych wyostrzeni zdjęć lepiej jest używać dedykowanych programów jak jak Topaz albo Luminar Neo?

Czy istnieją programy z kreatywną wyobraźnią żeby coś wymyśliły gdyby zeskanować urwane w którymś miejscu zdjęcie albo gdyby się w wyniku awarii kamery na filmie nagrało pół ekranu w czarnym kolorze albo urwało kilka sekund filmu to żeby sztuczna inteligencja w brakujące miejsca coś wymyśliła?

• 1 miesiąc temu...
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

spacer.png

Czy zwiększona rozdzielczość obrazka przez sztuczną inteligencję pokazuje obrazek taki jak rzeczywiście taki jakby wyglądał oryginalnie ze szczegółami. Czy dzięki sztucznej intaligencji da się odczytywać obrazki które są zamazane zbyt dużymi pikselami?

Programy
- VideoProc Converter AI 8.0.0
- Winxvideo AI 4.0
- Aiarty Image Enhancer 3.3
- Aiarty Image Matting 2.5
są od jednego producenta Digiarty Software, Inc. i do opcji AI związanych ze sztuczną inteligencją wymagają połączenia z internetem żeby pobrać modele AI z rozszerzeniem .drp.
Programy VideoProc Converter AI 8.0.0 - Winxvideo AI 4.0 do folderu C:\Users\User\AppData\Roaming
Programy Aiarty Image Enhancer 3.3 i Aiarty Image Matting 2.5 do folderu C:\ProgramData
Mam drugi komputer na działce na wsi bez dostępu do internetu i tam mam dużo czasu żeby sobie przerobić zdjęcia z niskiej rozdzielczości na większą ale trzeba te wszystkie 4 programy uruchomić na komputerze który ma dostęp do internetu i załadować jakiś przypadkowy obrazek i wybierać po kolei każdy silnik modelu AI i czekać aż to wszystko się pobierze z internetu ale na szczęście mam szybki internet ale w tych programach jest tyle opcji że to długo trwa i przy okazji uruchomiłem program HTTPDebugger żeby mieć zapisane z których linków program pobrał modele AI. Rozumiem że producent nie chciał tych modeli AI dodać wbudować do pliku instalacyjnego żeby nie zajmował zbyt dużo miejsca ale na stronie producenta powinny być zamieszczone linki do wszystkich modelów AI żeby sobie je wkleić do programu JDownloader 2 i masowo je pobrać i przenieść do odpowiedniego folderu z programem. Czy może producent gdzieś umieścił te linki tylko ja nie potrafię ich znaleźć? Pobrałem z 4 programów wszystkie modele i mam z HTTPDebugger do nich linki ale gdy kiedyś powstaną nowe modele do tych programów to miło by było gdyby producent zamieścił na swojej stronie linki do wszystkich modeli AI. Dlaczego komputer

Typ procesora - QuadCore AMD A8-7410, 2500 MHz
Nazwa płyty głównej - HP ProBook 455 G3
Mikroukład płyty głównej - AMD Avalon, AMD K16.3
Pamięć fizyczna - 3530 MB (DDR3 SDRAM)
Dysk fizyczny - HGST HTS725050A7E630 (500 GB, 7200 RPM)
Napęd dysków optycznych - hp HLDS DVDRW GUD1N
Grafika
Zintegrowane: AMD Radeon R5 Series (Beema)
PCI Express 2.0 x8: AMD Radeon 530 / R7 M340 (Meso) 2GB
Sterowniki do karty graficznej Adrenalin 19.4.3 dlatego że to jest ostatnia wersja sterowników do karty graficznej która ma opcję przełączania dla pojedyńczych programów grafiki ze zintegrowanej na dedykowaną i odwrotnie.

gdy poprawia funkcją sztucznej inteligencji AU jakość obrazu w którymkolwiek z tych programów to się ten komputer restartuje? Nic nie dało odinstalowanie tych prorgamów i zainstalowanie ich na nowo i usunięcie folderów C:\Users\User\AppData\Roaming\Digiarty - C:\ProgramData\Aiarty Na innych komputerach stacjonarnych wszystkie 4 programy działają poprawnie.