Skocz do zawartości

GeForce 566.03 WHQL driver - błąd nvwgf2umx.dll

Max17b

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zainstalowałem najnowsze sterowniki karty graficznej 566.03 WHQL ze względu na premierę gry Dragon Age: Straż Zasłony. Okazało się, że po instalacji tego sterownika w grach opartych na silniku graficznym Unreal przy wyłączaniu gry (zaraz przed wyświetleniem się pulpitu) występuję ten błąd. Wcześniej korzystałem z innych, starszych sterowników ponad miesiąc czasu i nie miałem nigdy takiego błędu. Mam pytanie, czy aby grać w Dragon Age: Straż Zasłony muszę mieć zainstalowane sterowniki zoptymalizowane pod ten tytuł, czy mogę korzystać z innych, które są zdecydowanie stabilniejsze w przypadku gier na Unreal?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Zje...ny Unreal Ungine 5 .... Ładnie grafika na tym wygląda, ale nic po za tym, ten silnik to porażka. Mam Radeona RX 6600 i też gry na tym silniku potrafią suite wieszać i crashować. Zrób tak jeszcze. Pobierz najnowszy sterownik, pobierz darmowy program do dokładnego usuwania sterownika z Windows, jakim jest Display Driver. Za pomocą tego programu odinstaluj obecny sterownik, potem na czysto zainstaluj nowo pobrany. Jak to nie pomoże, to albo próbować że starszym, bawić się zmniejszaniem detali w grze, optymalizować ustawienia, czekać na nowy sterownik, który będzie bardziej zoptymalizowany od grę i tak samo wpatrywać latek do gry, bo te też powinny rozwiązać problem z crashami gry. Tu wspomnę chociażby grę The Callisto Protokół na Unreal Engine, dopiero po kilku łatkach dało się sensownie w nią grać.

Pomocny temat odnośnie usuwania sterowników:

https://sites.google.com/site/twierdzaciemnosci/windows/usuwanie-sterownikow-w-windows-driverfusion