Sotapo Opublikowano 13 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja Długi start systemu, aplikacja działa w tle przy zamykaniu, zdarzały się też BSODY, kiepskie sterowniki (?), resztki po programach Addition.txtFRST.txtShortcut.txt Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 16 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja Pokaż screen z "Crystal Disk info", ocenimy stan dysku twardego. Jego kiepska kondycja może mieć wpływ na start systemu itp. Co do programów, to sam możesz powyłączać co zbędne. Możemy też zobaczyć, jak to wygląda w "Autoruns" jak chcesz i ewentualnie wyłączyć co zbędne. Co do logów to jest trochę sprzątania w systemie, ale to nie moja tu działka wiec skryptu nie podam. Odnośnik do komentarza
Sotapo Opublikowano 16 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja Dostałem "w zamian za" mój, po zalaniu. Kiepska kondycja komputera jest spowodowana tylko i wyłącznie tym dyskiem? Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 20 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja No i wszystko jasne, mamy winowajcę. Za twoje problemy odpowiada padający, stary HDD, to dlatego komputer Ci działa wolno, długo sio wszystko uruchamia itp. Masz "Bad Sectory" na dysku. Zalecam zrobić backup ważnych danych z tego dysku jak najszybciej, aby ich nie stracić. Bo dysk ten może paść całkiem w każdej chwili, lub dane ulec uszkodzeniom, i będą potem nie do uratowania. Kupić dysk SSD nowy do komputera. Kup na minimum 254 GB, jak stać cię na pojemniejszy to jak najbardziej. Logi w zasadzie można sprawdzić, bo jest tam sporo syfu, ale jak będziesz zmieniał dysk, to najlepiej system od nowa postawić w tym przypadku, więc sprawdzanie zbyteczne i czyszczenie starego systemu. Odnośnik do komentarza
Sotapo Opublikowano 20 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja Dzięki, zmienię ten dysk. Generalnie myślałem dysk, chłodzenie, wiatraczki, kurz itp., no i bateria też słaba, generalnie cały komputer do wymiany. Na razie mogę pozwolić sobie jedynie na wymianę dysku :) Czyszczenie więc odpada, natomiast z ciekawości - jest coś poważniejszego czym mógłbym się martwić? :) Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Nie, moim zdaniem nic poważnego. Przeskanuj system tylko antywirusem, dodatkowo użyj tylko AdwCleaner i Malwaresbytes. Usuń wszystko co znajdą. Do reinstalacji systemu to wystarczy. https://sites.google.com/site/twierdzaciemnosci/windows/malwarebytes-opis-aplikacji-omowienie-sposobu-uzycia https://sites.google.com/site/twierdzaciemnosci/windows/adwcleaner-instrukcja-uzywania-programu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi