ziomus1233454 Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witajcie! Mam problem z monitorem Acer H233H a mianowicie już 2 tygodnie po zakupie wyskoczył jeden czerwony bad pixel.. przez 6 miesięcy na niego nie zwracałem uwagi ale obecnie zaczyna mnie trochę irytować kolor tego pixela to: Czerwony Zielony Czyli działa, ale nie tak jak powinien a tutaj gdzie znalazłem metodę przez "masowanie" http://forum.purepc.pl/Monitory-f57/Sposob-Naprawy-bad-pikseli-W-Lcd-t221919.html I mam pytanie - czy to działa ? Jeżeli tak to dokładnie przez ile czasu trzeba ten pixel "masować" i czym Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 I mam pytanie - czy to działa ? Jeżeli tak to dokładnie przez ile czasu trzeba ten pixel "masować" i czym Pozdrawiam Czytałeś posty z tego linka? Czy może trzeba przekleić tamte wypowiedzi tutaj? Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 tia jedni gadają, że pomaga inni że nie nikt nie powiedział jaką metodą "masują" A te jakieś migające kolory : http://www.jscreenfix.com/applet.php?width=1920&height=1080 - zapuszczenie na 12 godzin coś może pomóc czy marne szanse? Bo skoro ten pixel nie jest w 100% walnięty tylko jak by to określić trochę zgłupiał to chciał bym go naprawić Chyba, że znasz jakąś inna metodę na pozbycie się tego pixela ? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 cytat jednego z wpisów z tamtego forum np. usera @gmfriend: Polecam masować nowiutkie monitory z gwarancją na piksle 7dni/1miesiąc i to kilka razy dziennie całą powierzchnię matrycy chusteczą itp + preparat do czyszczenia monitorów... więc zapytam jeszcze raz: czytasz co jest tam napisane i robisz to z zrozumieniem? ziomus1233454 - wiem, nie pomagam ale na prawdę jest tam napisane wszystko czego ci trzeba. EOT Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 tiaa codziennie to prędzej spowoduje zrobienie nowych pixeli niż pomóc... Chociaż metoda może i dobra - od 3 bad pixeli na gwarancje przyjmują marekW a ty znasz jakiś sprawdzony sposób na bad-pixele oprócz serwisu ? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Spróbuj Pixel Doctor albo injuredPixels Tylko poczytaj wpierw w necie jak te programy funkcjonują. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 nie ma nic o tych programach on jakoś tam miga.... nie wiem zapuścić go na 8 godzin i ma tak migać tak? Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Ciekawe, czy w sposób programowy można to naprawić. Ja też mam jakieś dziwne jazdy z pikselami, tylko, że mnie się jakby jedna część monitora zrobiła trochę jaśniejsza. Myślicie, że to się kwalifikuje do kategorii "Bad Pixel"? Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Tutaj masz raczej problem z inną rzeczą, a mianowicie podświetleniem matrycy. Napisz dokładnie co to za model monitora i może cyknij fotę na której widoczny jest ten efekt. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi