Skocz do zawartości

Brak możliwości bezpośredniego otwarcia strony www.fixitpc.pl

Andman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od dłuższego czasu nie mogę otworzyć strony fixitpc.pl zarówno po jej wpisaniu w pasek adresu jak i po kliknięciu w link z wyszukiwarki google.

Problem występuje zarówno na PC jak i na urządzeniu mobilnym. Ten problem również ma miejsce podczas połączenia z internetem za pomocą danych pakietowych urządzenia mobilnego.

Aby wejść na forum muszę odnaleźć jakiś temat i za jego pośrednictwem dopiero udaje się otworzyć forum.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

zrzut.jpg zrzut 1.jpg mobil.jpg
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Popraw link do forum. Certyfikat jest ważny tylko dla adresu z www, który jest zdefiniowany jako główny URL forum. Wpisujesz bez www, więc ze względów bezpieczeństwa przeglądarka odcina Ci dostęp.

Automatyczne przekierowanie adresu ma być zrobione w dalszym terminie.

Opublikowano

Problem występuje zarówno przy WiFi jak i przy wykorzystaniu Internetu operatora sieci komórkowej. Dzisiaj zauważyłem, że przeglądarka Opera dla android blokuje stronę forum natomiast poprzez wbudowaną przeglądarkę mogę wejść na forum.

Opublikowano

Wyczyść dane dla Opery - możesz to zrobić albo spod poziomu ustawień opery - albo bardziej agresywnie w ustawieniach aplikacji i tam po wybraniu opery jest opcja: - usuń ustawienia czy dane użytkownika. Co w ten deseń. To powinno rozwiązać problem.

Opublikowano

Sprawdziłem na IOS 10.3.3, Opera Mini, świeżo pobrana z AppStore i jak wchodzę przez Fixitpc.pl to widzę tylko ostrzeżenie o niemożności weryfikacji certyfikatu, ale jak kliknę Kontynuuj mimo to, to mogę normalnie przeglądać forum.

Przez Windows'a jak już pisałem też mogę, ale po krótkim dialogu dot. certyfikatu. 

Opublikowano

Problem z Operą dla Androida nie jest świeży. Ten stan rzeczy trwa już dłuższy czas. Próbowałem znaleźć przyczynę problemu w ustawieniach Opery ale nic nie przynosi efektu.

Dziękuję Miszel03 Groszexxx za udzieloną pomoc. 

Teraz dla forum przypisana jest przeglądarka systemowa smartfona.

• 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Sytuacja się zmieniła. Po aktualizacji forum, mogę już przeglądać fixitpc.pl poprzez mobilną wersję Opery. Strona wyświetla się prawidłowo. 

Dziękuję wszystkim za poświęcony czas i udzieloną pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...