Szczesliwy7 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Witam, ostatnio komputer mi się zablokował przy przeglądaniu zdjęć w internecie i już system po ponownym uruchomieniu nie chciał ruszyć tzn pokazuje się błąd który zamieszczam poniżej,później próbowałem naprawić narzędziem do naprawy systemu też niżej zdjęcie zamieszczam niekiedy nie możne się włączyć "Opcje odzyskiwanie systemu" kursor kręci się w kółko,a jak zaskoczy to cud podobnie jak koledze w temacie "Błąd z Windows Boot Manager" "Próbowałem: 1. Bootrec /RebuildBcd - konsola zróciła mi "Pomyślnie przeskanowano instalacje systemu Windows. Całkowita liczba zidentyfikowanych instalacji systemu Windows: 0" u mnie to samo się dzieje, i zamieszczam wynik z logu FRST FRST.txt Zależy mi na plikach które miałem na pulpicie,ale też nie mogę zainstalować od nowa systemu bo na ekranie po wczytaniu plików z płyty Windows gdzie jest wybór Zainstaluj system bądź napraw system Instalator rozpoczyna pracę...i tak czekam długo i wszystko stoi w miejscu jeśli można to to proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 masz kompletnie rozwalony system. C:\Windows\System32\winlogon.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\wininit.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\SysWOW64\wininit.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\explorer.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\SysWOW64\explorer.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\svchost.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\SysWOW64\svchost.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\services.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\User32.dll BRAK <==== UWAGAC:\Windows\SysWOW64\User32.dll BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\userinit.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\SysWOW64\userinit.exe BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\rpcss.dll BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\dnsapi.dll BRAK <==== UWAGAC:\Windows\SysWOW64\dnsapi.dll BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\Drivers\volsnap.sys BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\codeintegrity\Bootcat.cache BRAK <==== UWAGAC:\Windows\System32\winsrv.dll BRAK <==== UWAGA Zależy mi na plikach które miałem na pulpicie,ale też nie mogę zainstalować od nowa systemu Przypuszczam że dysk jest w fatalnym stanie. Mozna spróbować wejśc na dysk za pomocą live CD Ubuntu i skopiować ważne pliki na nośnik wymienny. Druga opcja podpiecie dysku do innego kompa i sprawdzenie jego stanu, oraz skopiowanie danych. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Potwierdzam diagnozę wyżej Drive c: (RECOVERY) (Fixed) (Total:19.53 GB) (Free:11.46 GB) NTFS ==>[system z komponentami startowymi (pozyskano odczytując dysk)] Drive g: (GRMCHPXFREO_PL_DVD) (CDROM) (Total:2.91 GB) (Free:0 GB) UDF Drive h: (KINGSTON) (Removable) (Total:14.63 GB) (Free:14.63 GB) FAT32 Drive x: (Boot) (Fixed) (Total:0.03 GB) (Free:0.03 GB) NTFS ==================== MBR & Tablica partycji ================== Attempted reading MBR returned 0 bytes. Could not read MBR for disk 0. ======================================================== Disk: 1 (MBR Code: Windows XP) (Size: 14.6 GB) (Disk ID: 3D464F6E) Partition 1: (Not Active) - (Size=14.6 GB) - (Type=0C) ==================== Koniec FRST.txt ======================== Ten dysk 1 to raczej pendrive? Jest info, że dysk 0 ma uszkodzony mbr, dokladniej tablice partycji w nim. Teraz pytanie czy masz tam jakieś ważne rzeczy, bo jeśli dysk jest się sypie - to trzeba zadziałać szybko i sprawnie, żeby odzyskać dane... jeżeli na danych Ci nie zależy to możemy się skupić na próbie odzyskania systemu (tutaj w kontekscie, gdyby faktycznie problem był tylko z mbr). Edit: teraz odczytalem, ze skoro zależy Ci na plikach to najbezpieczniej zrobić kopie posektorową z tym, że potrzebujesz dysk o takiej samej pojemnosci, a jesli to lapek - to z przejsciowka, zeby go podlaczyc na usb. Dysponujesz czyms takim? Szansa, ze linux tu pomoże jest niewielka. Uszkodzona jest tablica partycji, inaczej FRST wylistowałby je.... trzeba by odpalić pod nim DMDE Odnośnik do komentarza
Szczesliwy7 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 teraz skumałem, czyli na moim laptopie można zrobić kopie posektorową, jutro będę miał dysk, przejściówkę już mam czy powiedzą mi Państwo jak odpalić w wierszu poleceń DMDE żeby żeby zrobić kopię posektorową z dysku na dysk tak? Bardzo proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi