kazkus Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Witam Aktualizacje odhaczyłem, mimo to pojawia mi się taki komunikat o błędzie GWXUX. Jest to komunikat zapraszające do aktualizacji do Windows 10 Wywala dosyć często. Poszukałem i znalazłem takie coś: 1. Odpalić edytor rejestru 2. W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx dodać Dword o nazwie "DisableGwx" (bez cudzysłowiów oczywiście) i ustawić jej wartość na 1 Ma to pomóc zablokować ten komunikat.Ale ja nie mam takiej ścieżki. Po Windows nie mam Gwx. Czy ktoś wie co na to w ogóle poradzić. Nie mam zamiaru aktualizować. I tak mam w prawym dolnym rogu "Kompilacja 7601" i nie wiem jak się tego pozbyć.Nie mówiąc o dotykowym ekranie. Pozdro.
kazkus Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam Jakby kogoś to interesowało trzeba pobrać GWX Control Panel. Jest po angielsku ale : http://blog.ultimateoutsider.com/2015/08/using-gwx-stopper-to-permanently-remove.html Tu jest wszystko opisane.. Pozdrawiam. Do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi