peter2012 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Najpierw chciałbym was przywitać,to pierwszy post na forum. Wiele słyszałem o picasso Mam 11 lat,więc prosze o wyrozumiałość.Ale do rzeczy Podstawowy problem (denerwujący) to przymus szybkiego logowania się(zaraz po uruchomieniu systemu),bo jeśli poczekam z tym,to po zalogowaniu: -Uruchamia się explorer.exe,jednak nie widać powłoki graficznej, -Jak już przez Menedżera zadań uda mi się wymordować explorer'a,tak,żeby się uruchomił,to podobnie jest z Kaspersky'm.Jest w procesach,ale nie można się do niego dostać. Niedawno mój tato przyniósł pendrive z pracy,podpiął go i skanował.Kaspersky wykrył coś w pliku z nazwą w stylu fqrxgpt.exe i jakimś dll'u.Boję się,że zanim przeskanował,coś się zagnieździło w kompie. Pozostałe: -Plik trace.ini na dysku C: -Po instalacji sterów NVidii wraz z NV System Tools (i restarcie) przy uruchomieniu czegokolwiek z tego komputer obumiera tzn.nie reaguje myszka,system się zawiesza,nic tylko restart. System Windows XP Home SP3 Logi z OTL i GMER w załącznikach OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt
Landuss Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Logi akurat nie wykazują, że tu jest jakaś infekcja. To może być prędzej problem z rozszerzeniami powłoki explorer.exe. Trzeba to przetestować. Pobierz program ShellExView a następnie wyłącz wszystkie pozycje zaznaczone na kolor różowy. Restart komputera i sprawdź efekty.
peter2012 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Teraz ide do szkoły,jak wróce spróbuje.Pamiętam,że w niedzielę uruchamiałem ten program,wyłączałem te wpisy na różowo,ale nie przynosiło efektu.
Landuss Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Jak nie pomoże to sprawdź jeszcze jak wygląda sytuacja w trybie awaryjnym oraz w stanie czystego rozruchu
peter2012 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) Różowych wpisów nie mam,tak jak mówiłem wcześniej je powyłączałem.W awaryjnym jest tak podobnie.Spróbuje czystego rozruchu i napisze,co z tym. ED:W msconfig,kiedy próbuje wyłączyć KAV zwraca,że nie można,nie mam uprawnień itp.Dziwne,bo mam uprawnienia admina i w tej grupie jestem.Poza tym,w usługach dodatkowych jest aktywny tylko Opiekun [KLIK] i KAV.OP nie wyłącze bo odetnie internet. EDIT2:Czysty rozruch nie co prawda pełny (wyżej),ale nie przyniósł skutku.Mi coś świta(na jakimś forum widziałem) że Kaspersky ma jakiś bug i jak się aktualizuje w tle to coś takiego jak u mnie wyprawia.Co o tym myślicie??? Edytowane 10 Lutego 2011 przez peter2012
Landuss Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Możesz sprawdzić ostatecznie Kasperskyego odinstalowując go, ale jeśli w czystym rozruchu jest podobnie to może wskazywać na Hardware.
peter2012 Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Tak,spróbje Kasperskiego usunąć i posprzątać po nim,jak nie pomoże instalacja wersji 2010(z niej pochodzi klucz).A jeśli to coś z Hardware'u,to głównym podejrzanym jest,leciwy już, Samsung SP1203N na złączu PATA.Dobrze się składa,za niedługo mamy kupować nowy.Dzięki za pomoc,Landuss. EDIT:Degradacja pomogła.Nie wiem,może dysk nie wyrabiał,może coś innego,w każdym razie jest lepiej.Temacik do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi