dre4merOn Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Cześć. Wrzucam logi ponieważ: Nasze systemy wykryły nietypowy ruch pochodzący z Twojej sieci komputerowej. Ta strona ma na celu sprawdzenie, czy to rzeczywiście Ty wysyłasz żądania, a nie robot. Dlaczego tak się stało? Adres IP: 91.214.0.137 Godzina: 2015-09-27T12:59:31Z Adres URL: http://google.pl/ Czy mógłby ktoś sprawdzić czy wszystko jest okej? Obawiam się o swoje bezpieczeństwo. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Jeśli mam Windows 10 Pro x64 to także mam wrzucić log z Gmera?
Nevan Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 W logach nie ma się do czego przyczepić, ale na wszelki wypadek dorzuć brakujący log z GMER: KLIK. Od siebie dorzucę, że parę dni temu też dostałem taki komunikat, więc raczej nie ma się czym martwić. Jest natomiast inna rzecz. W Dzienniku zdarzeń widać błąd wskazujący na problem sprzętowy - bad sectory dysku: Error: (09/27/2015 09:01:08 AM) (Source: disk) (EventID: 7) (User: ) Description: W urządzeniu \Device\Harddisk0\DR0 wystąpił zły blok. Załóż nowy temat w dziale Hardware na temat tego problemu z dyskiem, pamiętając o zasadach tego działu.
dre4merOn Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Dziękuję za informacje. Hmm gdy odpalam Gmera ukazuje się taka notka: Czy mam się tym nie przejmować i robić log? Nie widziałem w poradniku żeby to okienko się pojawiło. Czy coś u mnie jest nie tak?
dre4merOn Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 @Nevan Wiesz podczas skanowania Gmera na samym początku wyskoczył BlueScreen i taki dziwny dźwięk od raz uwyłączyłem laptopa. Może trochę spanikowałem ale po ponownym uruchomieniu laptopa wszystko jest w porządku jednak nie dojrzałem co to był za blue screen czy mogę go jakos znaleźć w systemie?
Nevan Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Tak niestety czasem bywa przy skanowaniu GMERem. Użyj zamiennika: Kaspersky TDSSKiller
dre4merOn Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 @Nevan Bardzo przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. TDSSKiller nic nie wykrył. Czyli rozumiem, że jest czysto? A w temacie: https://www.fixitpc.pl/topic/28047-description-w-urz%C4%85dzeniu-deviceharddisk0dr0-wyst%C4%85pi%C5%82-z%C5%82y-blok/ nikt nie odpisal. Czy to znaczy, że z dyskiem jest w porządku?
Nevan Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Czyli rozumiem, że jest czysto? Na to wygląda. Czy to znaczy, że z dyskiem jest w porządku? Nie. Po prostu najwyraźniej nikt nie znalazł czasu na odpowiedź. Zastosuj Delfix oraz wyczyść foldery przywracania systemu: KLIK.
Rekomendowane odpowiedzi