Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Sony Vaio VPCEH Windows 7 nie chce odpalic.

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Dzisiaj wyciagnlelem baterie i odpalalem system 6 razy . Dziala bez zarzutu. Czy bateria moze byc przyczyna nie kompletnego wystartowania systemu. Zaznacze ze bateria ma 4 lata ,ale trzyma dobrze 2 h. 

Opublikowano
Czy bateria moze byc przyczyna nie kompletnego wystartowania systemu. Zaznacze ze bateria ma 4 lata ,ale trzyma dobrze 2 h.

Tak to może być bateria. Przynajmniej na to wszystko wskazuje. Bzrdzo często w wielu laptopach nie do końca sporawna bateria jest przyczyną wadliwego startu systemu.

Opublikowano

Witam. Znowu na zasilaniu zrobilo sie  to co na bateri... chcialem takze zaznaczyc czego nie napislaem wczesniej jest czarny ekran przy uruchomieniu ale w tle slychac muzyczke windows czyli system sie zazbraja ale nic nie widac. Jest tak na bateri i tez na samym zasilaczu. Niestety

Opublikowano

Teraz na zasilaczu mialem problem z odpaleniem ....probowalem restartowc system w taki sam sposob jak z bateria czyli przytrzymywanie dlugo przycisku power on a potem wyciagniecie baterii teraz odlaczenie kabla zasilacza . i nie skutkowalo. Az w koncu odlaczylem zasilacz wlozylem baterie i odpalil. Wydaje mi sie ze  zasilanie nie  jest przyczyna  zlego startu.

Opublikowano

po zrobieniu czystego rozruchu system odpala sie bez zarzutu. Jednynie guziki podglasniania i guzik zciemniania i rozjasninaia wogole nie reaguje. A nie wiem jak to wlaczyc spowrotem.

Opublikowano

Witam . Probowalem wlanczac poszczegolne aplikacje ale nie zauwazylem roznicy malo tego nawet na czystym rozruchu, ktory zrobilem wczoraj dzisiaj znow sie nie zalaczyl.

Moze zona uzywajac komputer  do poludnia wlaczyla jakos aplikacje ktora powoduje uw problem....

Opublikowano
czego tam szukac konkretnie i co wylaczyc?

Może zróbmy tak - jak rozwiniesz opcje Dziennik systemu Windows > kliknij PPM na sekcje Aplikacje i wybierz opcję Zapisz wszystkie zdarzenia jako. To samo zrób z sekcja System. Spakuj pliki Dziennika zipem i wrzuć na http://www.speedyshare.com/

a do posta daj link.

Opublikowano

Pliki dziennika są przechowywane w c:\Windows\System32\winevt\Logs\

mają rozszerzenie .evtx

znajdź w folderze Logs dwa pliki  Application.evtx i System.evtx. Skopiuj je spakuj zipem i podeślij.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem ze pisales .Mowiles zeby zrobic ponizsze:

Pliki dziennika są przechowywane w c:\Windows\System32\winevt\Logs\

mają rozszerzenie .evtx

znajdź w folderze Logs dwa pliki  Application.evtx i System.evtx. Skopiuj je spakuj zipem i podeślij.

Podeslalem CI . I prosilem Cie zebys sprawdzil co wywalic , odinstalowac. Bo ja nie mam pojecia co za co odpowiada.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Analiza dzienników niewiele dala. Nie mam koncepcji,i co jest nie tak. Dlatego nie odpisuje. Dla mnie to jest problem sprzętowy. Ale co mogło strzelić, tego nie wiem.

Możesz sprawdzic jak zachowa się lapek pod ubuntuliveCD

Edytowane przez Zappa