Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Dziwne lagowanie systemu, programów.

dandun

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj miewam jakiś zlagowany system, brak odpowiedzi itd.

Wcześniej działo to się raz na tydzień, a od wczoraj po prostu czasami nic mi się nie chce włączyć, np. przeglądarka klikam i albo nic się nie dzieje, albo bardzo powoli się ładuje. 

Dodam, że nie mogę odinstalowywać programów. Tzn. Odinstalowuje ale po za tym nic się nie dzieje, ciągle się ten program odinstalowuje i nic więcej.

Skan OTL:

Pokaż ukrytą zawartość

eXTRAS (?)

Pokaż ukrytą zawartość

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Wyczyść Firefox z adware w tym celu: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox  Zakładki i hasła zostaną normalnie

Gdzie skan z Farbar Recovery Scan Tool ??
Jakie programy??
Panel sterowania>Odinstaluj program>PopCap Game

Narazie powinno pomoc puki ktoś ci nie odpowie ;)

Edytowane przez zombi1555

Posiadam chrome, szukałem takowych (podobnych) zakładek i nie znalazłem.

PopCam Game, tego nie mam w panelu odinstalowywania.

Skan: z Farbar Recovery Scan Tool:

frst:

Pokaż ukrytą zawartość

addition:

Pokaż ukrytą zawartość

Pliczek wgrany.

Logi z FRST:

Pokaż ukrytą zawartość

Otwórz notatnik i wklej

HKU\S-1-5-19\...\Winlogon: [shell] C:\Windows\Explorer.exe [2871808 2011-02-25] (Microsoft Corporation) <==== ATTENTION
HKU\S-1-5-20\...\Winlogon: [shell] C:\Windows\Explorer.exe [2871808 2011-02-25] (Microsoft Corporation) <==== ATTENTION
HKU\S-1-5-21-678882040-263938067-2815254729-1000\...\Winlogon: [shell] C:\Windows\Explorer.exe [2871808 2011-02-25] (Microsoft Corporation) <==== ATTENTION
HKU\S-1-5-18\...\Winlogon: [shell] C:\Windows\Explorer.exe [2871808 2011-02-25] (Microsoft Corporation) <==== ATTENTION
S2 TBPanel; No ImagePath
S3 EagleX64; \??\C:\Windows\system32\drivers\EagleX64.sys [X]
S3 FairplayKD; \??\C:\ProgramData\MTA San Andreas All\Common\temp\FairplayKD.sys [X]
S3 Synth3dVsc; System32\drivers\synth3dvsc.sys [X]
S3 tsusbhub; system32\drivers\tsusbhub.sys [X]
S3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X]
RemoveDirectory: C:\ProgramData\Norton
RemoveDirectory: C:\Users\Krystian\Downloads\Bob_One_-_Tw__j_Ruch__2013_ (2)
RemoveDirectory: C:\avast! sandbox
EmptyTemp:

Plik zapisz jako fixlist.txt i umieść w C:\Users\Krystian\Downloads. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw wunikowy fixlog.txt

Plik z txt:

Pokaż ukrytą zawartość

A i jeszcze jedno co zrobić z plikiem  desktop.ini ( i innymi tego typu) Są one w pól widoczne (jak np. skype ma 100% to ten plik ma 50%). Chciałem go usunąć to zaczął mi się usuwać pulpit i przestałem.

Cytat

A i jeszcze jedno co zrobić z plikiem  desktop.ini ( i innymi tego typu) Są one w pól widoczne (jak np. skype ma 100% to ten plik ma 50%). Chciałem go usunąć to zaczął mi się usuwać pulpit i przestałem.

Tego pliku nie wolno usuwać. Skoro jest widoczny znaczy że FRST odkrył widoczność ukrytych plików systemowych. Wejdź do Panelu sterowania > Opcje folderów > Widok > sprawdź czy masz zaznaczone Nie pokazuj ukrytych plików i folderów i Ukryj chronione pliki systemu