Face Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Nie mogę zainstalować aktualizacji przez Windows Update. Podczas próby ich instalacji wyskakuje błąd: 800B0100 (screen: https://www.dropbox.com/s/4rnu7h7jbiko10i/1.png?dl=0). Co mogę zrobić, żeby wszystko działało tak jak przedtem? (formatowanie komputera raczej nie wchodzi w grę, wcześniejszej kopii systemu niestety nie posiadam). Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Spróbuj resetu Update i powiązanych usług i plików Otwórz notatnik i wklej net stop bitsnet stop wuauservDel "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\qmgr*.dat"rmdir %windir%\softwaredistribution /s /qsc.exe sdset bits D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;AU)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;PU)sc.exe sdset wuauserv D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;AU)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;PU)cd /d %windir%\system32regsvr32.exe /s atl.dllregsvr32.exe /s urlmon.dllregsvr32.exe /s mshtml.dllregsvr32.exe /s shdocvw.dllregsvr32.exe /s browseui.dllregsvr32.exe /s jscript.dllregsvr32.exe /s vbscript.dllregsvr32.exe /s scrrun.dllregsvr32.exe /s msxml.dllregsvr32.exe /s msxml3.dllregsvr32.exe /s msxml6.dllregsvr32.exe /s actxprxy.dllregsvr32.exe /s softpub.dllregsvr32.exe /s wintrust.dllregsvr32.exe /s dssenh.dllregsvr32.exe /s rsaenh.dllregsvr32.exe /s gpkcsp.dllregsvr32.exe /s sccbase.dllregsvr32.exe /s slbcsp.dllregsvr32.exe /s cryptdlg.dllregsvr32.exe /s oleaut32.dllregsvr32.exe /s ole32.dllregsvr32.exe /s shell32.dllregsvr32.exe /s initpki.dllregsvr32.exe /s wuapi.dllregsvr32.exe /s wuaueng.dllregsvr32.exe /s wuaueng1.dllregsvr32.exe /s wucltui.dllregsvr32.exe /s wups.dllregsvr32.exe /s wups2.dllregsvr32.exe /s wuweb.dllregsvr32.exe /s qmgr.dllregsvr32.exe /s qmgrprxy.dllregsvr32.exe /s wucltux.dllregsvr32.exe /s muweb.dllregsvr32.exe /s wuwebv.dllregsvr32 /s wudriver.dllnetsh winsock resetnet start bitsnet start wuauservbitsadmin.exe /reset /allusersshutdown /r Z menu plik - zapisz jako Fix.bat - ustaw rozszerzenie na wszystkie pliki. Z prawokliku na plik Fix.bat - uruchom jako administrator Odnośnik do komentarza
Face Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Dzięki za szybką odpowiedź, zaraz sprawdzę Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 W pierwszy poście nie wyświetla się wszystko (nie wiem dlaczego więc wrzucam jeszcze raz) Ja tam wszystko widze. Wykonaj co podałem. Odnośnik do komentarza
Face Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Ja niestety w pierwszy poście widzę tylko pierwsze zdanie co napisałem, ale ok zrobiłem ten plik .bat i teraz ponownie instaluje aktualizacje, dam za chwilę znać czy zadziałało. Edit: Co ciekawe jedna aktualizacja się zainstalowała, druga niestety dalej nie chce (aktualizacja dotyczy net framework 3.5.1). https://www.dropbox.com/s/puzjr112eq8xh45/2.png?dl=0 Problem jest dokładnie z aktualizacją KB2894844 Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Co ciekawe jedna aktualizacja się zainstalowała, druga niestety dalej nie chce (aktualizacja dotyczy net framework 3.5.1). Zostaw tą aktualizację w spokoju. Pobierz i zainstaluj od razu netframework 4,5 http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=30653 Odnośnik do komentarza
Face Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Mam zainstalowany net framework 4.5.2 z tego co pamiętam. Net framework 3.5.1 jest chyba automatycznie wbudowany w windows 7. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Net framework 3.5.1 jest chyba automatycznie wbudowany w windows 7. raczej Netframework 2.0. Zostaw ta aktualizaję skoro masz wyższą. Wyższa wersja zawiera niższe. Odnośnik do komentarza
Face Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 W takim razie dzięki za pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi