dariahexe Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam wszystkich uczestników forum i jednoczesnie proszę o pomoc.Otóż trzy dni temu,w ramach testów dwukrotnie odinstalowałam oraz zainstalowalam różne wersje przeglądarki Google Chrome (także 32-bit i 64-bit).Po ostatniej jej deinstalacji i staraniach ponownego jej zainstalowania - jest to niemożliwe.Dwa razy instalacja i deninstalacja się powiodły.Natomiast trzeci raz,przy staraniach zainstalowania Google Chrome - zainstalowanie Chrome stało się niemożliwe, a system zwraca taką informację: - SystemComponentModel.Win32Exception: Nie można odnależć okreś,lonego pliku w SystemDiagnostics.Process.StartWithShellExcecuteEx(ProcessStartInfoStartInfo) w SystemDiagnostics.Process.Start() w SystemDiagnostics.Proces.Start(ProcessStartinfo) w ClickOnceBootstrap.ClickOnce.Entry.Main() -(Windows 7 SP1 64-bit, preinstalowany, Acer Aspire 5742ZG.Deinstalacja przeprowadzona z "Revo Uninstaler", rejstr oczyszczony po deinstalacji z "jv16 Power Tols" oraz "RegOrganizer". Usunięte pozostawione klucze i wpisy rejestru dotyczące Google Chrome.Dysk oczyszczony z folderów i z pozostałości po Google Chrome.Antywirus odinstlowany.Folder C \ Windows \ Installer - przejrzałam dokładnie - Instalatora Google Chrome,Google Inc. brak, gdyż jak pisałam wyżej - system, dysk, foldery oraz rejestr zostały oczyszczone z pozostałości.Przeprowadziłam weryfikację plików i systemu Konsolą Poleceń (cmd.exe) - wszystko OK.Architektura NET Framework działa idealnie,żadnych problemów - sprawdzone narzędziem "Microsoft.NET Framework Setup Verification Utility" oraz "Microsoft.NET Framework Repair Tool")Cały system działa poprawnie oraz wszystkie jego aplikacje.A Chrome nie można zainstalować w żaden sposób.Nawet z instalacji alternatywnej - nie działa.Fizycznie programu nie ma w systemie,na dysku,ani w rejestrze.Rejestr przeszukałam specjalnie ręcznie pod kątem znalezienia kluczy i wpisów po Chrome (Google).Nie pozostało nic.Mimo to system wciąż zwraca ten komunikat przy próbie instalacji Google Chrome:- SystemComponentModel.Win32Exception: Nie można odnależć okreś,lonego pliku w SystemDiagnostics.Process.StartWithShellExcecuteEx(ProcessStartInfoStartInfo) w SystemDiagnostics.Process.Start() w SystemDiagnostics.Proces.Start(ProcessStartinfo) w ClickOnceBootstrap.ClickOnce.Entry.Main() - Jak to naprawić?Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.Będę ogromnie wdzęczna.Pozdrawiam serdecznie i z góry dziekuję
dariahexe Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Zamykam mój temat.Problem rozwiązałam sama. Dziękuję wszystkim osobom,które przejrzały post,mimo nie udzielenia odpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi