ewenement Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam Podczas oglądania filmu wyskoczył czarny ekran i laptop się wyłączył. Właściciel laptopa nie mógł go uruchomić więc użył prawdopodobnie opcji odśwież system czy coś podobnego w assist lecz teraz nie ma wcale dostępu do dysku C. Nie można nic instalować, zakładki w ff też zniknęły itp. Czy jest szansa do powrotu do stanu w którym wszystko było ok? Jeśli tak to jak to zrobić? Oczywiście zależy mi na wszystkich plikach itd. Windows 8 partycja tylko jedna C Widzę dysk jak wchodzę w komputer ale jak chcę w niego wejść to wyskakuje info Lokalizacja jest niedostępna. C:\ nie jest dostępny. Odmowa dostępu. Nie wiem jak wejść w tryb awaryjny F8 nie działa. pokazuje SMART http://wklej.org/id/1381201/ pliki użytkownika też są jak wejdę przez skrót z pulpitu Instalować jednak można bo Crystal Disk Info się zainstalował Co dziwne, chyba po uruchomieniu systemu już nie mogłem nawet uruchomić Crystal Disk Info więc odinstalowałem go i ponownie przy instalacji zaznaczyłem "launch Crystal Disk Info" i wtedy się uruchomił. Pokazuje zrzut ekranu CDI Co do nadania uprawnień to podczas jej próby wyskakiwały takie błędy: Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 przyznaj sobie uprawnienia dla swego konta do dysku C https://www.fixitpc.pl/topic/55-przyznawanie-kontroli-dla-plikow-i-folderow/ Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Mimo że poradnik tego zakazuje Uwaga:Proszę tego nie próbować wykonywać dla całego dysku / głównych katalogów C:\, D:\ (w zależności gdzie jest zainstalowany system) ani kluczowych folderów systemowych np. C:\Windows! to jak mogę spróbować tylko cały dysk i przy tej próbie wyskakują tam takie okna. po zaznaczeniu opcji "Zamień wszystkie wpisy..." pojawiło się dużo więcej błędów - musiałem dużo więcej klikać "Kontynuuj". Ostatnie 2 okna które wyskoczyły to: "Wystąpił błąd podczas stosowania informacji o zabezpieczeniach do: C:\ Nie można wyliczyć obiektów w kontenerze. Odmowa dostępu" oraz "Nie można zapisać zmiany uprawnienia na Dysk lokalny (C: ). Odmowa dostępu" I jak zwykle tu mogłem kliknąć tylko OK. Przez co znów mogę jedynie albo zacząć cały proces od początku lub kliknąć "Anuluj" i wyjść z zabezpieczeń. Co dalej mam robić? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 To poproszę o logi z FRST. Bo tu sie kroi grubszy temat z uprawnieniami . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi