Skocz do zawartości

Brak suwaka CD Playback w systemowym mixerze

NoVVy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kartę dźwiękową X-Fi Platinum i najnowsze sterowniki jednak część oprogramowania (w tym mixer) do tej karty nie jest jeszcze dostępna na Windows 7 a systemowy mixer nie ma możliwości wyciszenia (w ogóle nie ma suwaka) do źródła CD Playback. Wie ktoś w jaki sposób można wyciszyć to źródło?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

No właśnie nie mam nic związanego z odtwarzaczem CD. Mam Line-In 2/Mic 2, Auxiliary 2, Digital-In, S/PDIF-In, MIDI Synth, Line-In, Auxiliary, Microphone.

Opublikowano

Widziałem, że są wersje beta na stronie producenta ale trochę mam obawy czy je instalować bo pod XP miewałem czasem problemy. Do czasu wyjścia wersji finalnej Creative Console Panel (jeżeli w ogóle wyjdzie) chciałem wyciszyć wszystkie niepotrzebne źródła systemowym mixerem ale niestety tego jednego analogowego źródła tam nie ma.

Opublikowano
Widziałem, że są wersje beta na stronie producenta ale trochę mam obawy czy je instalować bo pod XP miewałem czasem problemy.

A co masz do stracenia? Najwyżej, jak nie bedzie działać usuniesz sterowniki i przywrócisz pierwotne ustawienia.

Opublikowano

Zainstalowałem Creative Console Panel w wersji beta ale niestety nic się nie zmieniło. Brakuje nadal suwaka do regulacji CD. Zauważyłem też, że nie ma wcale suwaka Wave przy wyborze źródła nagrywania.

W zakładce Inputs brak suwaka regulacji CD:

inpf.jpg

Przy wyborze źródła nagrywania brak CD (ani analog ani digital - na XP miałem) i nie ma Wave:

nagdr.jpg

Opublikowano

Mam nadzieję, że w biosie interga jest wyłączona, spróbuj driver sweeperem odinstalować drivery wszystkie związane z dźwiękiem (od intergry i creativa) i zainstaluj na świeżo ponownie, może tym razem przejdą normalne nie bety.

Opublikowano

Integra wyłączona w biosie zanim zainstalowałem system i nie instalowałem innych sterów (ani softu) tylko ostatnią wersję (2.18.0015) ze strony Creative'a. Czyli świeża instalka. Bałaganu też nie ma bo system niedawno postawiony. Jedyne co Creative udostępnia w wersji beta to niektóre aplikacje. Sterowniki są w wersji finalnej. Wydaje mi się, że te sterowniki mogą nie być wystarczająco dopracowane. Z tego co czytałem na forum Creative'a to ze wsparciem dla X-Fi pod Windows 7 jest cienko. Do tej pory nie znalazłem tam np. odpowiedzi jak skorzystać z dołączonego pilota bo działającej aplikacji pod Windows 7 nie ma (nawet w wersji beta).

Opublikowano (edytowane)

Skoro tak to faktycznie kupa, ciekawe czy jest jakieś alternatywne oprogramowanie dla X-Fi pod siódemkę, dawniej w erze XP było KX a teraz? Zaraz poszukamy.

No i jest coś takiego: http://www.hardwareh...ction-mods.html, a nóż- widelec będą dobre.Pamiętaj o usuwaniu poprzednich swepeerem.

Edytowane przez picasso
24.05.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...