ewenement Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam mam pytanie czy bezpieczny jest mój adres mail gmail gdy używam go do łączenia się z innymi komputerami przez Pulpit Zdalny Chrome? Minimum raz muszę się na niego zalogować na komputerze do którego chcę mieć zdalny dostęp w celu zainstalowania aplikacji PZC. Jeśli nie jest to bezpiecznie bo np. ktoś później może wyciągnąć w jakiś sposób go z komputera do którego mam mieć zdalny dostęp to stworzę jakiś mail na gmailu tylko po to żeby korzystać z niego do PZC. Drugie pytanie. Czy jest opcja usunięcia przycisku "Zatrzymaj udostępnianie"? który pokazuje się na komputerze na który łącze się zdalnie. Przez to osoba od razu wie że jest zdalny podgląd a po drugie może mnie rozłączyć a tak być nie może w moim przypadku. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ad 1) Ja bym założył dedykowane konto gmail Ad 2) Aplikacja służy do zdalnej pomocy, a nie do szpiegowania użytkowników, więc jest oczywiste, że użytkownik powinien mieć świadomość bycia obserwowanym. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Czyli nie jest bezpieczne moje konto gmail? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi