Skocz do zawartości

Windows XP Home - svchost 100% CPU, zawiesza system

damascus7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam XP Home SP3. Problem zaczął się jakiś tydzień temu. Nagle samo od siebie wzrosło zużycie CPU do 100% przez svchost, zwykle w ciągu 3-5 minut po odpaleniu systemu. Zrobiłem też skan Malwarebytes Anti-Malware, ale znalazł jedynie 1 zagrożenie, które oczywiście nie było przyczyną. Poza tym trochę offtopic mam dołożone 4 gb RAMu, ale widzi tylko 2 gb. Załączam pliki. Proszę o pomoc.

addition.txtPobieranie informacji ...

extras.TxtPobieranie informacji ...

frst.txtPobieranie informacji ...

gmer.txtPobieranie informacji ...

otl.TxtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Masz kilka Adware w systemie i pozostałości po odinstalowanych programach - usuniemy je.

Pokaż ukrytą zawartość

Cytat

Poza tym trochę offtopic mam dołożone 4 gb RAMu, ale widzi tylko 2 gb. Załączam pliki. Proszę o pomoc.

Zobacz w manualu ile RAM widzi twój komputer. Przeczyść piny kości pamięci ( wyjmujesz je z komputera i czyścisz styki ). Możesz też sprawdzić kości pamięci programem Memtest w formie płyty botowalnej (obraz iso). Zobacz tu: https://www.fixitpc.pl/topic/6006-jak-przetestowac-pamiec-za-pomoca-memtest86/

Edytowane przez picasso
Skrypt poprawiony (błędy składni). Wątek do spoilera (nie związany z problemem) zasadniczym. //picasso