Skocz do zawartości

Firewall + avast. Tylko jaki firewall?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam Win7 Home premium x64. I teraz mam pytanie. Jaki wybrać firewall?. Na komputerze mam najnowszego avasta Free. Próbowałam Comodo i online armor. Ta pierwsza mi dość pasowała, ta druga już nie. Pytała się o każdy najmniejszy bzdet. Poradźcie proszę. Jaką zaporę wybrać? A może zostać przy systemowej?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

To zależy do czego wykorzystujesz komputer. Akurat mam taki sam zestaw : Win 7 Home Premium x64, Avast! i systemową zaporę. Uważam co podłączam do komputera, nie chodzę po podejrzanych stronach i nie miałem jeszcze żadnej infekcji.

Opublikowano

Komputer wykorzystuję do grania w mmorpg i surfowania w internecie. Uczę się, więc czasem muszę podłączyć jakiegoś pendriva. A pendrive podłączony do szkolnego komputera=pendrive zawirusowany. Po podejrzanych stronach nie chodzę. Jak sądzisz, wystarczy zapora systemowa?

Opublikowano
Jak sądzisz, wystarczy zapora systemowa

Tego to nie wiem. Ja używam zapory systemowej, na moje potrzeby wystarcza. Poczekaj jeszcze na inne osoby, które mają większe doświadczenie z firewallami i innymi zabezpieczeniami ode mnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...