Markiz Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Witam. Podłączyłem dzisiaj pendrive'a do laptopa aby skopiować film. Sformatowałem go bez problemu i zacząłem kopiować dane. W pewnym momencie otrzymałem komunikat, ze kopiowanie jednego z plików nie jest możliwe. Wybrałem opcję Anuluj. Być może, że chciałem skopiować plik większy niż pojemność pendrive'a. Od tego czasu system widzi pendrive'a jako nieznane urządzenie o pojemności zero MB. Przy próbie wejścia i formatowania otrzymuję komunikat "Brak dysku w napędzie". Nie widać go również w "dymku" Bezpieczne usuwanie sprzętu USB. Czy pendriv jest już przeznaczony na straty czy też można próbować go jakoś reanimować? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Jeśli pendrive nie jest widzialny w systemie to masz problem... Spróbuj jednak sprawdzić w zarządzaniu dyskami ( Panel sterowania > narzędzia administracyjne > zarządzanie komputerem ) czy pen jest widoczny. Wklej zrzut ekranu jeśli widać pena. Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 No niestety nie widać... http://imageshack.us/photo/my-images/26/schowek01exe.jpg Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Wkleiłeś złą fotkę, dlatego jeszcze raz: Panel sterowania, teraz przełącz na: Wygląd według -> Duże ikony, następnie > narzędzia administracyjne > zarządzanie komputerem > zarządzanie dyskami. Teraz zrzut ekranu. Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Proszę: Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ok zrób jeszcze zrzut ekranu z Menadżera Urządzeń z sekcji "stacje dysków". Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Proszę: Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ok teraz kliknij podwójnie na "Generic USB Mass Storage USB Device", wybierz zakładkę "szczegóły" i w Właściwość wybierz "Identyfikatory sprzętu" an następnie zrób zrzut ekranu. Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Proszę: Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Sorry z tego się nic nie dowiedziałem. Pobierz -- ChipGenius Uruchom ChipGenius_v4_00_0025.exe i wklej zrzut ekranu. Przed uruchomieniem geniusa pen powinien znajdować się w gnieździe USB. Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Proszę: Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Znalazłem program którym możliwa jest reanimacja Twojego pena. Niestety z tym oprogramowaniem nigdy nie miałem nic do czynienia. Pobierz - http://www.flashboot...PTOOL_v2150.rar uruchom i następnie jak mi się wydaje jeśli pen będzie rozpoznany to opcja start (u mnie opcja start jest wyłączona). Powodzenia Edycja: Sorry coś wcześniej poknociłem z linkiem, teraz jest bezpośredni link do pobrania. I jeszcze dla czytających ten wątek. Udostępniane tutaj programy są przeznaczone tylko do konkretnych przypadków. Możliwe, że ktoś ma ten sam problem z tym samym sprzętem, lepiej zawsze wcześniej zapytać Edytowane 12 Lutego 2013 przez Aux Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 No niestety - uruchamiałem po kolei wszystkie pozycje ID, pen był znajdowany ale po kliknięciu START zawsze wyskakiwał Error 8 i wynik operacji FAIL. Dzięki za poświęcony mi czas ale widzę, że pen do wyrzucenia - mówi się trudno i kupuje się nowy Raz jeszcze wielkie dzięki i pozdrawiam. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) https://www.fixitpc.pl/topic/16394-naprawa-pendrivea/ Kurcze - ładnie wszystko opisałeś ale mi się nie udaje nic zdziałać... Może pomożesz? Description: [G:]Urządzenie pamięci masowej USB(GENERIC USB Mass Storage) Device Type: Mass Storage Device Protocal Version: USB 2.00 Current Speed: High Speed Max Current: 100mA USB Device ID: VID = 0C76 PID = 0005 Device Vendor: USB Mass Storage Device Name: USB Mass Storage Device Revision: 0100 Manufacturer: GENERIC Product Model: USB Mass Storage Product Revision: 1.00 Chip Vendor: Solid State Systems Chip Part-Number: TC58NC6688/SSS6690-B0 Flash ID Code: 98D798B2 - Toshiba - 2CE/??? [TLC-8K] -> Total Capacity = 8GB Tools on web: http://dl.mydigit.ne...ial/up/sss.html Edytowane 15 Lutego 2013 przez picasso Wydzielam z tutoriala. Tam nie miejsce na świadczenie pomocy, tylko na gotowe opisy rozwiązań. //DawidS28 A ja doklejam temat do poprzedniego. //picasso Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Sprawa jest dość skomplikowana. Tu opisują podobny przypadek zakończony sukcesem, ale trzeba rozebrać obudowę i zewrzeć nóżki pamięci. Według tego poradnika w zależności od chipa mogą to być nóżki 29-30, 30-31, 31-32, 41-42, 42-43 lub 43-44. Dodatkowo trzeba przygotować odpowiedni plik ini. Ogólnie przy cenach za pena 8GB od 20 zł całą tą zabawę w reanimację można traktować tylko w kategoriach hobby Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 No też właśnie - myślałem, że jest jakiś program który by penka zreanimował. Na szczęście nic na nim nie mam więc nie będzie żal go wywalić, specjalnie drogi też nie był Ale dla zasady chciałem spróbować go zreanimować Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi