Supermen Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam. Od jakiegoś czasu problemy sprawia mi mój IBM. Komputer wysłużony i o małej mocy ale zawsze dawał radę. Natomiast teraz otwarcie dokumentu sprawia mu problem. Chciałem oczyścić dysk ale operacja ta zajmowała mu wieki. Zauważyłem dzisiaj że sam zmienia ustawienie widoczności niewidocznych plików. Ustawiłem na pokaż a za jakiś czas się same ukryły. Kilka razy przy podłączeniu do neta załapał blue screen co wcześniej się nie zdarzało. Wychodzenie z systemu ewidentnie sprawia problem. Wszystko idzie ze ślimaczym tempem. W załączeniu log z OTL. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Na takiej jednostce Comodo? Odinstaluj i testuj. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ustawienie niewidocznych plików-OTL zmienia te ustawienie tymczasowo. Sprawdź czy COMODO nie robi problemu, testowo odinstaluj. Mówisz że miałeś Bluescreeny, wejdź w C:\Windows\Minidump, znajdź świeże zrzuty pamięci i umieść na jakimś serwerze hostingowym, np. speedy.sh. Poza tym: 254,92 Mb Total Physical Memory | 112,46 Mb Available Physical Memory | 44,12% Memory free 256 MB ramu to mało,nawet jak dla Windowsa XP. Pomyśl o rozszerzeniu pamięci. Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Comodo odinstalowany. Może faktycznie to on zamulał. Ale co w zamian? Fakt noszę się już od dłuższego czasu z zamiarem dokupienia pamięci ale zawsze są inne wydatki. Pewnie warto byłoby też wszystkie aktualizacjie dla xp powgrywać. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 COMODO, to był cały pakiet? W zamian możesz dać na przykład:Avasta i jako dodatkowa ochrona piaskownica,np.Sandboxie. Aktualizacje też można powgrywać,system oczywiście legalny? Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Avast nie będzie zamulać systemy? Naklejka z kodem licencyjnym Win jest na spodzie IBMa tak że bez obaw Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Sam posiadam Avasta,u mnie nie pożera dużo ramu i mocy procesora,dlatego wypróbuj go,popracuj z nim.Co do legalności systemu,jak coś to ja nic nie podejrzewałem . Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Podczas operacji oczyszczania dysku wyskoczył mi blue screen i komputer się zrestartował. Po załączeniu pokazał komunikat: ERROR 0200: Failure Fixed Disk 0 No mam nadzieje że standardowe narzędzie windowsa mi nic nie namieszało. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Windows się uruchamia? Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Nie.Zostaje na poziomie tego bledu.Jest mozliwosc wejscia do biosa i caly czas powraca do tego komunikatu Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 W BIOS-ie dysk jest widoczny? Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 A jak to sprawdzic? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Wejdź do BIOS-u i zrób zdjęcia. Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Urządzenia mnie czasami zaskakują. System zastartował. No ale to nie znaczy że nie ma problemu. Jakie podjąć teraz kroki żeby zlokalizować i wyeliminować błąd? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Być może to był przypadek z tym błędem. Jeśli błąd się nie ujawni ponownie, to nie widzę powodu do niepokoju. Na wszelki wypadek zrób log z MHDD: Żeby uruchomić program, zmieniamy w ustawieniach BIOS-u kolejność bootowania - w tym przypadku ustawiamy jako pierwszy CD-Rom. W pierwszym oknie programu, sprawdzamy na którym porcie został wykryty nasz dysk, po czym wybieramy go podając odpowiednią cyfrę: W przypadku dysków SATA będzie pod pozycją PCI Controlers. W tym przypadku będzie to 1 i zatwierdzamy przez Enter. Następnie znajdziemy się w głównym oknie z linią komend MHDD>_ Niektóre z nich posiadają skróty i tak jest w przypadku skanowania. Wciskamy F4 i otrzymamy do wyboru okienko z opcjami: Zostawiamy ustawienia domyślne programu (proszę się upewnić, że Remap i Erase Delays są na OFF!) i ponownie wciskamy F4. Po zakończeniu skanowania przepisujemy wyniki: . Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Nie wiem do końca co za wartości podać więc wrzucam zdjęcie Co dalej? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Podaj jeszcze SMART dysku za pomocą Crystal Disk Info . Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Po chwilowej nieobecności wracam do tematu. Jak działa ten program? Status pokazało mi: Stan zły. Co teraz? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Co teraz? Trzeba się wybrać do sklepu po nowy dysk. Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Nie idzie tego jakoś naprawić No to nie jest dobra informacja. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Nie idzie naprawić. Stary rzech do wymiany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi