Skocz do zawartości

Dziwny problem z klawiaturą

p4t4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór.

Mam problem z klawiaturą w laptopie. Gdy przytrzymam spację i shift nie działa przycisk "Q", cała reszta działa tylko akurat ten, nie. Jak zrobić żeby ten przycisk działał? Problem występuje tylko z lewym shiftem. Znajomy ma to samo ale z przyciskiem "W".

Podczas przytrzymywania spacji + lewy shift komputer po prostu nie reaguje na kliknięcie Q, czy to w grze czy to w Wordzie czy podczas pisania tego postu.

W trybie awaryjnym problem też występuje. Czy to może być nienaprawialny błąd spowodowany naturą techniczną klawiatury w tym modelu laptopa?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Skoro w trybie awaryjnym jest to samo to raczej nie wina programu.

Nie mam pojęcia jak użyć tego programu.

Nic nie używa skrótu z literą Q.

Opublikowano

Podczas wciśniętych obydwóch shiftów nie działą Q i E, reszta działą ale to już taka ciekawostka bo tego nie używam. ale działający przycisk Q z wciśniętym shiftem i spacją bardzo mi się przyda do gry.

Opublikowano (edytowane)
Czy da się to nagrać na pendrive i z niego bootować, tak jak np zrobiłem to z windowsem?
Da radę :) tylko zamiast napędu optycznego wybierasz swój pendrive poniżej instrukcja jak to należy zrobić:

http://www.hiren.inf...tcd-on-usb-disk

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie sądzę, że to wina windowsa bo działo się to na windowsie już wgranym przez producenta lapka, potem zrobiłem format, sam zainstalowałem xp i było to samo.

Napiszę do pomocy technicznej LG, zobaczę czy raczą odpowiedzieć.

Opublikowano

Rozbierałem tego lapka wielokrotnie do przeczyszczenia i zmiany past termojądrowych na zalmana. Wiązało się to z wypięciem klawiatury. Czy może coś nie stykać?

Opublikowano

No i zagadka rozwiązana, odpowiedź od pomocy LG:

Uprzejmie informujemy, iż brak możliwości jednoczesnego użycia przycisków Space - Shift oraz Q jest normalnym zjawiskiem. W zaistniałej sytuacji zalecamy zmianę funkcji klawiszowej w ustawieniach gry,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...