Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Dziwny komunikat którego próżno było szukać

SE7EN

Rekomendowane odpowiedzi

Mojej znajomej zaczął pojawiać się komunikat którego treści nie pamięta, w Podgląd zdarzeń zupełnie brak jakiegokolwiek śladu tego komunikatu (wszystkie znalezione tam rzeczy jej nie pasowały do tego który rzekomo widziała kilka/kilkanaście razy), Centrum akcji też milczy. Niestety ale treści komunikatu znajoma nie zna, nie zrobiła też żadnego prtscr. Załączam wyniki skanowania OTL'a. Skanowałem komputer różnymi skanerami na żądanie bez efektu, system to Windows 7 x64.

OTL

Pokaż ukrytą zawartość

Extras

Pokaż ukrytą zawartość

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Wiem że "jakiś komunikat" to za małą podpowiedź, ale ja sam dostałem taką informację, przeglądałem loga w Podgląd zdarzeń i nic nie pasowało, do tego jak na złość gdy tam na chwile przyszedłem nic się nie działo. Jeśli log jest czysty to pozostaje mi czekać aż znowu to wyskoczy i ma zrobić prtscr tego komunikatu, chciałem tylko wykluczyć infekcję.

Sądziłem że to mogły być jakieś fałszywe monity od złośliwego oprogramowania, jeśli próżno ich było szukać w Podgląd zdarzeń, z tego co się jeszcze dowiedziałem to komunikaty były w innym języku, wiem tylko tyle co wy koleżanka nie jest dość kumata w komputerach niestety :/ Czyli mam rozumieć że log OTL jest czysty, to czekam na ewentualne informacje od koleżanki :) Dzięki za pomoc!

Edytowane przez picasso
Dostałam raport i Bonifacy offtopa wycinam. SE7EN Twoje posty łączę. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...