Skocz do zawartości

Nie mogę uruchomić zapory systemy windows + inne problemy

kwas

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano
Myślałem o ~100 zł. Ale skoro twierdzisz, żę lepszego/droższego nie opłaca się kupować to pomyślę o tym. Dzięki za sugestię.

Możesz kupić mocniejszy, z wyższej półki. Tylko że na tej płycie z tą pamięcią różnica nie bedzie wielka. Poza tym, jak powiedziałem wcześniej, nie wiem ile czasu zamierzasz siedzieć na tej jednostce, dlatego lecę po kosztach.

w tej aukcji,co podał Belfegor sprzedawany jest procesor bez chłodzenia,tak dla informacji.

A po co chłodzenie jak ma? Chyba że do strego procka jest stosowany inny radiator niż fabryczny.

Opublikowano

OK, w takim razie zmienię procesor, w sumie niewielki wydatek. Możesz mi tylko napisać proszę jaki (mniej/więcej %) będzie wzrost mocy ?

Ponadto udało ci się coś odczytać z minidumpa ?

Opublikowano (edytowane)

Wstrzymaj się do jutra z analizą Minidump.

Analiza błedu wskazuje na sterowniki od Creativa. W sumie, może i racja

Probably caused by : e10kx2k.sys ( e10kx2k+dd26 )

Jak wziąć pod uwagę, że są z 2001 roku

DRV - [2001-11-05 13:02:30 | 001,758,336 | ---- | M] (Creative Technology Ltd) [Kernel | On_Demand | Running] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\e10kx2k.sys -- (emu10kx)
DRV - [2001-11-01 16:31:30 | 000,110,168 | ---- | M] (Creative Technology Ltd) [Kernel | On_Demand | Running] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\CTAC32K.SYS -- (ctac32k)
DRV - [2001-10-18 17:46:18 | 000,207,572 | ---- | M] (Creative Technology Ltd) [Kernel | On_Demand | Running] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\CTSFM2K.SYS -- (ctsfm2k)
DRV - [2001-09-11 13:14:16 | 000,154,284 | ---- | M] (Creative Technology Ltd) [Kernel | On_Demand | Running] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\EMUPIA2K.SYS -- (emupia)
DRV - [2001-09-11 13:10:18 | 000,011,036 | ---- | M] (Creative Technology Ltd) [Kernel | On_Demand | Running] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\CTPRXY2K.SYS -- (ctprxy2k)
DRV - [2001-09-11 13:10:14 | 000,186,944 | ---- | M] (Creative Technology Ltd.) [Kernel | On_Demand | Running] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\ctoss2k.sys -- (ossrv)

Należałoby je odinstalować i uaktualnić

http://www.nodevice....y/get26645.html

Edytowane przez Belfegor
Opublikowano

Kurde, a ja cały czas myślałem że to sterownik karty graficznej robi problemy. O sterowniku karty muzycznej nawet nie pomyślałem.

Mam nadzieję, że instalacja nowego przyniesie oczekiwany efekt. Coprawda z linka który podałeś nie mogę pobrać ale wyszukałem gdzie indziej.

O efektach poinformuję za kilka dni - czy nic sięnie sypie.

Tymczasem bardzo dziękuję za okazaną fachową pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Coprawda z linka który podałeś nie mogę pobrać ale wyszukałem gdzie indziej.

Link działa trzeba tylko poprawnie wpisać kod. Ale mniejsza z tym. Pytałeś jak wzrośnie wydajność po zmianie procesora. Odpowiadam - jakbyś się przesiadł z malucha do golfa. Dobrego golfa...no może nie wersja GTI, ale chodzić będzie ładnie. :)

Opublikowano

Daje się pobierać instalki, te które mają po ok. 1,5mb. Tych co mają ok. 5,5mb nie da się pobrać ale nieważne.

A co do Golfa ... nie mam dresu ale procesor zmienię :D

Opublikowano
Daje się pobierać instalki, te które mają po ok. 1,5mb. Tych co mają ok. 5,5mb nie da się pobrać ale nieważne.

Tego nie sprawdzałem. Ale jak masz inny link, (byle nowsze o kilka lat były to ściąga).

A co do Golfa ... nie mam dresu ale procesor zmienię

Ja też nie mam dresu :D

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...