Kwiaciozej Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Witam, na początek chciałym zaznaczyć, że pierwszy raz piszę na tym forum, więc mogłem coś źle napisac/ nie podać jakichś informacji itd. proszę o wyrozumiałość. Ostatnio większość gier mi zwolniła i nie byłoby to wielkim problemem, gdyby nie to, że podczas efektów cząsteczkowych fps spada mi gdzieś tak do 10. Próbowałem następujących rzeczy: -zainstalowanie starych sterowników -czyszcenie komputera (ogólnie oddanie do konserwacji) -nie robiłem formatu, jeśli będzie to wymagane, to dopiero w święta będę mógł zrobić Specyfikacje komputera: Intel Core i5-2320, 3.00GHz, 6MB, LGA1155, 32nm, BOX Kingston 2x4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM ASUS ENGTX550 GeForce GTX 550 Ti DC, 1GB DDR5 (192 Bit), HDMI, 2xDVI, BOX Dysk Seagate Barracuda, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW8x,DVD+R DL 16x,SecurDisc,bare bulk Win Home Prem 7 Polish DVD MODECOM Obudowa Forcer z zas. CARBON 620 Prosiłbym o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedź Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Jakie to gry w jakich ustawieniach i w jakiej rozdzielczości. Odnośnik do komentarza
Kwiaciozej Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Roździelczości, bo zwolnienie jest od nich niezależnie, a co do gier, to mogę podać przykłady: magicka, shogun 2 total war, supreme commander 2, company of heroes, red orchestra 2... itd. mogę tak trochę tego powymieniać, zmniejszenie detali zazwyczaj nie pomaga, ale nie o to chodzi, bo przed tym, wszystko śmigało, a teraz nagle co zwolniło. Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Czy podczas gier nie ma odpalonych innych programów w tle? Ogólnie spr sprawność dysku np HDTune. Odnośnik do komentarza
Kwiaciozej Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 http://www.speedyshare.com/uagYZ/Untitled.png' To jest wynik w HDTune, c to progamów w tle, wyłączenie ich nic nie daje, ale warto wspomnieć, że zanim jeszcze mi zwalniało komputer, to wszystko śmigało z programami w tle Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi